Država subvencioniše turističke vodiče sa 60.000 dinara

Država subvencioniše turističke vodiče sa 60.000 dinara

Ministarstvo turizma Republike Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima, koje će svakom od njih biti isplaćene u periodu od dva uzastopna meseca, za svaki po 30.900,24 dinara.

Zahteve za dobijanje bespovratnih sredstava državne podrške turistički vodiči i pratioci podnose ministarstvu od 2. do 16. juna. Obrazac se može preuzeti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Uslovi za dobijanje državne novčane pomoći su položen stručni ispit za turističkog vodiča ili turističkog pratioca i da je do marta 2021. godine zamenjena legitimacija odnosno da se poseduje odgovarajuća i važeća legitimacija, prenosi portal nova.rs.

Pomoć će dobiti oni koji nisu u radnom odnosu u privrednom društvu čiji su osnivač ili član, kao i da nisu radno angažovani po osnovu rada van radnog odnosa. Uslov je i da se ne obavlja samostalno preduzetnička delatnost odnosno da nisu penzioneri, a državna podrška biće odobrena samo državljanima Srbije.

Javni poziv je raspisan na osnovu uredbe Vlade Srbije, a podrška turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje se zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih pandemijom korona virusa. Odobrena sredstva subvencija uplaćivaće se na dinarske tekuće račune prijavljenih lica.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan