DS: Gradski budžet se prazni dok vlast puni svoje i džepove tajkuna

DS: Gradski budžet se prazni dok vlast puni svoje i džepove tajkuna

Za finansijske probleme sa kojim se suočava lokalna samouprava u Novom Sadu isključivo je odgovorna sadašnja gradska vlast koju predvode gradonačelnik Miloš Vučević, Srpska napredna stranka i njihovi partneri, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

Rat u Ukrajini i poremećaji na tržištu su samo "upalili svetlo" na kojem se jasno vidi istina o deset godina njihovog upravljanja Novim Sadom u kojem su čitav aparat lokalne uprave stavili u funkciju interesa tajkuna, bogaćenja ljudi povezanih sa vlašću, organizovanog kriminala i namicanja glasova na izborima, stoji u saopštenju.

Poslednje javne žalopojke i optužbe Miloša Vučevića imaju za cilj da sakriju tu istinu i opravdaju predstojeće "kresanje" gradskog budžeta i javno priznanje da nisu u stanju da realizuju pre izbora najavljene investicije. Vučević sad traži predloge opozicije kako da reši probleme u gradu, a zaboravlja da je osam godina Demokratska stranka kao opozicija u Skupštini grada predlagala rešenja I upozoravala šta će se pre ili kasnije dogoditi. Nijedan predlog koji smo dali nije prihvaćen uprkos tome što su svi isključivo bili usmereni na razvoj grada i poboljšanje kvaliteta života u gradu ‒ smatra predsednik GO DS prof. dr Veljko Krstonošić.

Novosadske demokrate predlažu, da gradonačelnik za početak smeni nestručne direktore gradskih preduzeća i članove Gradskog veća i na ključna mesta u sistemu upravljanja gradom postavi kompetentne ljude, odustane od novog Generalnog urbanističkog plana i kazni krivce za aferu sa rekonstrukcijom zatvorenog bazena na Spensu.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Relja

  pre 737 dana i 11 sati

  Krstonosic mora da se sali, vrana vrani oci ne vadi!

  Oceni komentar:
  0
  0