DS i Vojvođanske NVO podržavaju aktiviste OSA-e i pozivaju na protest protiv represije

DS i Vojvođanske NVO podržavaju aktiviste OSA-e i pozivaju na protest protiv represije

Vojvođanske nevladine organizacije pozivaju građanke i građane da se priključe protestu protiv političke represije nad aktivistima Omladinsko studentske akcije (OSA), koji će se održati danas u Novom Sadu, ispred prostorija Srpske napredne stranke u Ilije Ognjanovića 7, sa početkom u 17.30 sati.

Ovaj skup su inicirali organizacije i pojedinci iz Novog Sada, okupljeni oko fronta koji se bori protiv skarednog Generalnog urbanističkog plana, "koji želi da uzme dušu i telo našem gradu".

Zbog toga što su se oštro suprotstavili štetočinskom GUP-u, i izveli politički performans na javnoj sednici gradske Komisije za planove i propise, želeći da skrenu pažnju javnosti na razaranje Novog Sada – aktivisti OSA-e Brajan Brković, Srđan Đurić i Mladen Cvijetić su uhapšeni i ceo dan saslušavani u gradskom MUP-u i opštinskom tužilaštvu – navodi se u saopštenju koje potpisuju Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić", Vojvođanska politikološka asocijacija, Savez antifašista Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za interkulturnu komunikaciju, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine.

Ovi podsećaju da se aktivisti već dugo nalaze na meti "grozomorne kampanje iza koje stoji Srpska napredna stranka, njeni sateliti, nasilnici i mediji".

Okupimo se da pokažemo solidarnost sa našim mladim sugrađanima koji se, na njima svojstven, mladalački način, bore protiv terorizma vlasti, enormne korupcije i kriminala, uništavanja institucija, gaženja zakona i ustava, izborne krađe i brojnih drugih devijacija naprednjačkog režima – poručuju vojvođanske NVO.

DS: Režim je još jednom pokazao da će se silom obračunavati sa svakim hrabrim, a posebno mladim čovekom koji se usudi da se pobuni

Portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar uputila je danas podršku članovima Omladinske studentske asocijacije (OSA) koji su zbog političkog performansa protiv uništavanja Novog Sada juče bili uhapšeni i saslušavani.

OSA se već nekoliko meseci unazad nalazi pod ogromnim pritiskom režima i režimskih medija zbog svog aktivizma, a njeni članovi bili su i meta napada za koji nasilnici još uvek nisu odgovarali, niti će pod režimom Aleksandra Vučića. Hapšenjem aktivista koji nisu želeli nemo da posmatraju uništavanje Novog Sada, režim je još jednom pokazao da će se silom obračunavati sa svakim hrabrim, a posebno mladim, čovekom koji se usudi da se pobuni. Zato je važno da pokažemo solidarnost, da svako od nas da svoj doprinos, kako bi aktivisti OSA-e znali da nisu sami u svojoj borbi, ali i svi drugi građani Srbije koji će se pre ili kasnije suočiti sa izborom da se pobune ili da u tišini posmatraju uništavanje države i društva – izjavila je Alisa Kockar, portparolka DS-a.

Demokrate će se pridružiti svakom vidu podrške ovim mladim ljudima, pa tako i današnjem protestu koji su organizovale vojvođanske nevladine organizacije, navodi se u saopštenju Demokratkse stranke.

Podsećamo, posle dva turbulentna dana u Novom Sadu, koja su započela javnom sednicom Komisije za planove koja je prekinuta, da bi juče, nakon odlaganja njenog nastavka, bila privedena trojica aktivista organizacije OSA, za danas  je najavljen protest ispred prostorija SNS-a u ulici Ilije Ognjanovića.

Privedeni aktivisti OSA-e, VKK Vasa Stajić traži da hitno budu pušteni na slobodu

VIDEO: Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene aktiviste, čeka se odluka sudije

VIDEO: Aktivisti pušteni da se brane sa slobode, za sredu najavljen protest

 

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Telepodrodjenja

  pre 802 dana i 22 sata

  Kolimo je tih NVO ? Spontano se skupili ? Digodio se narod kao kod Slobe ? Ko ih plaća ? Što bi Čanak kazao" gde su novci "?

  Oceni komentar:
  4
  1