DS: Kupovina glasova je kancer Novog Sada

DS: Kupovina glasova je kancer Novog Sada

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (GrO DS) dr Veljko Krstonošić smatra da je svedočenje učenika jedne novosadske srednje škole o kupovini glasova za Srpsku naprednu stranku, "potpuno razobličilo sadašnju gradsku vlast u Novom Sadu i raskrinkalo 'šemu' kupovine glasova koju vladajući režim koristi na svim izborima koje je organizovao od 2012. godine".

N1: Novosadskim srednjoškolcima nude od 40 do 60 evra po prikupljenom sigurnom glasu za SNS

Pokazalo se da je vlast Srpske napredne stranke u mrežu kriminala i korupcije uvukla sve slojeve društva, pa i mlade koji su budućnost naše zemlje i društva. GrO DS-a u Novom Sadu stoga poziva nadležne istražne organe da konačno počnu da rade svoj posao i spreče kriminalnu kupovinu glasova na kojoj očigledno počiva aktuelna vlast u gradu i čitavoj zemlji – poručuje.

Prof. dr Veljko Krstonošić je apelovao na sve Novosađane, a posebno na mlade, "da se ne uključuju u kriminal gradske vlasti i vladajuće stranke, odnosno da odbiju ponude da za novac sakupljaju tzv. sigurne glasove". On je "pozvao i roditelje mladih koje režim pokušava da uvuče u svoje prljave igre da zaštite svoju decu od manipulacija".

Kupovina glasova od strane vladajućeg režima je postala rak-rana našeg grada, kancer koji izjeda naše društvo. Neophodno je takođe da televizija N1 u potpunosti zaštiti identitet mladića koji je svedočio o kupovini glasova, jer je on svojim istupom, uprkos tome što su mu objavljeni samo inicijali, ugrozio i svoju ličnu bezbednost – ističe Krstonošić i zaključuje:

U Novom Sadu se mnogo priča i zna o kupovini glasova, ali sada, evo, javnost ima na uvid i svedočenje učesnika u tome. Da živimo u drugačijoj zemlji, mi bismo pozvali mladića da ode u policiju i da iskaz, ali u današnjoj Srbiji to nipošto ne možemo da učinimo jer znamo da bi time sebe još više doveo u opasnost. Tragova, dokaza i svedoka kupovine glasova ima posvuda i ukoliko policija i tužilaštvo profesionalno, zakonito i efikasno rade svoj posao, neće im biti teško da dođu do organizatora i vinovnika i izvedu ih pred lice pravde.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan