DS: Ministarstvo za "brigu o porodici" podelilo stotine miliona dinara fantomskim organizacijama

DS: Ministarstvo za "brigu o porodici" podelilo stotine miliona dinara fantomskim organizacijama

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović izjavio je danas da se sva politika vladajućeg režima u Srbiji svela na – obećavanje novca gladnim, obespravljenim i osiromašenim građanima.

To je, kako se navodi u sopštenju ove stranke, "očigledno krajnji domet ove vlasti u shvatanju bilo koje politke, pa i politike u oblasti brige i staranja o porodici i natalitetu koju od ove nedelje promovišu vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi sledbenici".

– Umesto nove kampanje sa obećavanjem para koje se stalno namiču zaduživanjem zemlje, nama je potrebna država koja će biti servis svih građana, sa dobrim, trajnim i sistemskim rešenjima – naglasio je Gavrilović

Prema njegovim rečima, podizanja dece u Srbiji je izuzetno važno i osetljivo pitanje za koje država mora imati celovit paket mera – od kvalitetnih uslova za zasnivanje porodice, bolničkih uslova za porođaj, uslova života i rada, školovanja, sticanja novih znanja, stvaranja zdravog ambijenta. Takođe, svaka odluka i svaka mera, plan ili program, treba da bude u funkciji ostvarenja ciljeva mera socijalne politike i politike u oblasti brige i staranja za porodicu. S druge strane, vladajući režim kao da se trudi da nam pokaže da oni ne mogu i ne znaju time da se bave.

– Jedino što oni posle deset godina svevlašća imaju jeste novac i jedino što je njihov problem jeste to da procene koliko para da obećaju pa da namaknu više ucenjenih glasova na izborima: 5.000 evra, ili 300.000 dinara. Zato uvek deluje jezivo kada pomislite da najosetljiviji delovi društva u Srbiji zavise od brige ovog režima –  zaključio je Miodrag Gavrilović.

Kao ilustraciju odnosa režima prema porodici i natalitetu, Gavrilović je podsetio na podatke iz istraživanja mreže BIRN koje je pokazalo da je na konkursima Ministarstva za "brigu o porodici" ove godine nevladinim organizacijama dodeljeno ukupno 658 miliona dinara! To je značajan iznos koji može navesti na zaključak da je ovo država koja konačno brine o svojim građanima i o osetljivm kategorijama društva, ali u stvarnosti to uopšte nije tako, jer je najveći deo sredstava uplaćen na račune 18 potpuno nepoznatih organizacija, a čak 129,2 miliona dinara je "otišlo" u Jakovo, selo nadomak Beograda.

– Kako su pare došle u Jakovo, tako su i otišle – ne zna se ni kome ni koliko. I zbog toga je nužno da im u svakoj prilici poručimo: Odgovaraćete! Odgovaraćete za fantomske firme, udruženja, poslove! Obećavam – to će biti država – naglasio je potpredsednik DS-a Miodrag Gavrilović, a prenela Informativna služba ove stranke.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan