DS: Neka Vučević prvo realizuje izbore u Novom Sadu

DS: Neka Vučević prvo realizuje izbore u Novom Sadu

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (GrO DS) u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić pozvao je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića "da se više ne krije iza svog partijskog šefa Aleksandra Vučića i da svoju ideju o vanrednim izborima, koju je izneo u programu televizije Pink, najpre sam realizuje u Novom Sadu".

Vučević nije neko ko odlučuje o raspisivanju vanrednih izbora za Narodnu skupštinu Republike Srbije, ali jeste neko ko se pita o eventualnim vanrednim izborima za Skuštinu grada Novog Sada, pa su upravo vanredni izbori u Novom Sadu jedini i najbolji način da pokaže koliko je ozbiljan u onom što predlaže za čitavu zemlju i koliko mu je zaista stalo do izborne volje građananavodi se u saopštenju GrO Demokratske stranke.

VUČEVIĆ: Zamoliću Vučića da raspiše nove izbore na jesen


Oni podsećaju da je Vučević poslednji put izabran posle višestranačkih izbora 2016. godine, jer na izborima 2020. opozicija nije učestvovala.

U međuvremenu su se u gradu gomilale afere, skandali, promašene investicije, propale rekonstrukcije, a bezbednost je srozana na najniži nivo još od mađarske okupacije. Na izborima 3. aprila, lista Srpske napredne stranke u Novom Sadu je dobila 36% glasova uprkos svim izbornim mahinacijama kojim su pribegli. To je jedan od najslabijih rezultata stranke u kojoj je Vučević potpredsednik, slabiji čak i od onog u Beogradu. Da mu je zaista stalo do izborne volje građana i legitimiteta, on bi prvi morao da podnese ostavku i pozove na vanredne gradske izbore. Umesto toga, on priča o parlamentarnim izborima s kojim nema ništa – poručio je Krstonošić.

SNS u Novom Sadu osvojio 36,68 odsto glasova, slede Ujedinjeni i SPS


On je pozvao sve opozicione političke organizacije, građanske inicijative i sve građane Novog Sada na zajedničku, međusobno koordinisanu i aktivnu borbu
za što bržu smenu sadašnje gradske vlasti koju predvode Miloš Vučević i Srpska napredna stranka. Prema Krstonošićevim rečima, sadašnja gradska vlast je "mesto na kojem se povezuju i preko kojeg se realizuju i štite svi poslovi, novac i privatni interesi ljudi koji su oteli Novi Sad od Novosađana".

– Rezultati izbora održanih u nedelju 3. aprila nedvosmisleno su pokazali da je ta smena blizu i jedino moguća ukoliko se postigne akciono jedinstvo između građana i političke opozicije u gradu – zaključio je Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (GrO DS) u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić.


Novaković: Zahtevamo vanredne lokalne izbore u Novom Sadu

Povodom današnje izjave gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je uputio predlog Aleksandru Vučiću, predsedniku države, da raspiše vanredne parlamentarne izbore na jesen, Borislav Novaković, predsednik gradskog odbora Narodne stranke Novi Sadu je ukazao da je "krajnje netipično da se gradonačelnik jednog grada oglašava povodom tema koje izlaze izvan okvira njegovih nadležnosti i realnih političkih okvira. To je pretenciozno, neodmereno i protivno elementarnoj političkoj kulturi", smatra Novaković.


On dodaje da je "zbog kupovine glasova, pritisaka na birače i brojnih nepravilnosti na novosadskim izborima, opozocija našeg grada juče uputila 24 zahteva za poništenje izbora na 24 biračka mesta".

Ceo Novi Sad je bio svedok brojnih nepravilnosti, koji izbore čine nelegalnim i nelegitimnim – ističe Novaković i dodaje:

I pored svih očitih grubih manjkavosti novosadskih izbora, SNS je u našem gradu izgubila većinu. Naime, SNS je u Novom Sadu osvojila 36,8% glasova, a zbir opozicionih glasova je dimenzioniran na preko 45%. Zato zahtevamo raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Novom Sadu.

Predsednik GrO Narodne stranke Novi Sad smatra da je Vučevićev predlog da se ponovo raspišu parlamentarni izbori "zapravo želja da se preko Vučićevog rejtinga sakrije činjenica da su lokalni SNS i on lično potpuno izgubili poverenje Novosađana".

Borislav Novaković poziva Vučevića da prihvati izazov i omogući izbore za gradski parlament, koji bi objektivno odražavao raspoloženje Novog Sada!

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ns

  pre 773 dana i 21 sat

  Kada će se obratiti nama, svojim sugrađanima. On ide na Pink da sređuje Beograd, a u NS haos od milicije, Galensa, trotoara za lomljenje nogu... Do rezultata izbora!

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Telepodrodjenja

  pre 773 dana i 12 sati

  Od ovog Bore čovek samo gliste može da dobije...Bio je gradonačelnik..bolje da nije bio....svi su bili bolji od njega...

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Nije zlato sve što sija

  pre 773 dana i 4 sata

  Radovao sam se belim listama na izborima.
  Ovako, izgleda da Vučević misli da vlada večno i određuje nam šta je zaobilaznica.

  Oceni komentar:
  0
  4