DS: Neprihvatljivo je da u školi za potrebe unutrašnjih poslova predaju lica bez nastavničke licence

DS: Neprihvatljivo je da u školi za potrebe unutrašnjih poslova predaju lica bez nastavničke licence

Demokratska stranka smatra da je nedopustivo to što je Predlogom izmena Zakona o osnovama vaspitanja i obrazovanja predviđeno je da u školama za potrebe unutrašnjih poslova mogu da predaju i lica bez licence.

Demokratska stranka smatra da je pravo na kvalitetno i besplatno obrazovanje osnova i motor razvoja svake države. Svim učenicima, pa i onima koji će se školovati u školama za potrebe unutrašnjih poslova, mora da predaje dobro obučen i kvalitetan kadar. To podrazumeva da svaki predavač mora tokom studija da položi i određen broj pedagoško-metodičkih predmeta, kojim se osposobljava za rad u školi. Predlogom izmena Zakona o osnovama vaspitanja i obrazovanja, omogućava se da u školama za potrebe unutrašnjih poslova mogu da predaju i zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova bez nastavničke licence, a da nije reč o pripravniku. Suštinski, to znači da u ovim školama može da predaje bilo koje lice zaposleno u MUP-u – navodi se u saopštenju DS-a.

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke je podneo primedbu Ministarstvu prosvete na ovakav predlog jer, i za stručne predmete, "učenici moraju da imaju nastavnike koji, uz stručno znanje, poseduju pedagoško-metodičke veštine sa kojima će moći da prenese svoje znanje na učenike", rekao je Miloš Ćorda.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan