DS: Nijedna TV sa nacionalnom frekvencijom ne emituje naučno-obrazovni program, ne smeju ponovo dobiti dozvole

DS: Nijedna TV sa nacionalnom frekvencijom ne emituje naučno-obrazovni program, ne smeju ponovo dobiti dozvole

Resorni odbor Demokratske stranke za obrazovanje je analizom nedeljnog programa privatnih televizija koje poseduju nacionalnu frekvenciju ustanovio da nijedna nije emitovala ni sekundu naučno-obrazovnog programa.

Kako se navodi u sapštenju ove partije, "u poslednjih nedelju dana, Pink, Hepi, B92 i Prva nisu, kao ni u prethodnom periodu, ispunile svoju zakonsku obavezu emitovanja naučno-obrazovnog programa i shodno tome nijedna pomenuta televizija ne bi smela da ponovo dobije dozvolu za emitovanje programa na čitavoj teritoriji Republike Srbije".

Štaviše, REM je odavno morao da oduzme postojeće dozvole ovim televizijama jer nisu ispoštovale zakonske obaveze kao emiteri sa nacionalnom pokrivenošću. Umesto obrazovnog programa, često se čuje govor mržnje, prikazuju scene nasilja i eksplicitnog seksa, pa čak i promovišu osobe sa debelim krivičnim dosijeima, u čemu prednjači među njima najgledaniji – TV Pink naglašavaju iz DS-a.

Za četiri nacionalne frekvencije prijavilo se 14 televizija

Di-džej Žeks traži još jednu nacionalnu frekvenciju


Oni upozoravaju REM da će snositi punu odgovornost ako nacionalne frekvencije opet dodeli "medijima koji već godinama unazad pomažu urušavanju obrazovanja građana Srbije, umesto da ga unapređuju, a na šta su bili obavezni zakonskim i podzakonskim aktima koji regulišu ovu oblast".

Na konkursu REM-a za nacionalnu frekvenciju učestvovaće N1 i Nova S

Mitrović tokom TV duela Manojlovića nazvao Rokfelerovom pod.uznom muvom

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan