DS: Premijerka se obračunava sa međunarodnom zajednicom i šteti ugledu Srbije

DS: Premijerka se obračunava sa međunarodnom zajednicom i šteti ugledu Srbije

Demokratska stranka (DS) reagovala je u utorak povodom, kako navode, "potpuno neprimerenog i višestruko štetnog ponašanja premijerke Ane Brnabić, koja je tokom praznika ušla u, maltene, otvoren obračun sa međunarodnom zajednicom u pokušaju da predstavi nedavno održane izbore kao legitimne, umesto pokradene, a predstavnike međunarodne zajednice kao uzrok nestabilnosti u državi".

Nakon što je Andreas Šnajder, član posmatračke misije Evropskog parlamenta, ukazao na brojne neregularnosti tokom izborne kampanje, a Partija evropskih socijalista (PES) zatražila nezavisnu istragu, premijerka Brnabić ušla je u otvoreni obračun sa Šnajderom, u šta je uključila i čitavu međunarodnu zajednicu. Pokušaj da se odbrani neodbranjivo, umesto da se prihvati odgovornost i naloži pokretanje istrage, po Srbiju i njen evropski put može imati samo loše posledice. To je pokazala i reakcija predsednika PES-a Stefana Levena na pismo Ane Brnabić, koji je podržao nalaze svojih kolega i i dalje insistirao da se sprovede detaljna i transparentna istraga, kao i generalnog sekretara PES-a Đakoma Filibeka u kojoj je podvukao da PES neće dozvoliti zastrašivanje njihovih predstavnika, kao što je to bio pokušaj sa Šnajderom – navodi se u saopštenju demokrata.

Oni dalje upozoravaju da je "premijerka svojim ponašanjem naštetila ugledu Srbije", i da su odbijanje da se sprovede istraga i pokušaj da se krivica prebaci na međunarodnu zajednicu, a posebno Evropsku uniju, još jednom pokazali koliko je "Srpska napredna stranka nedorasla da predstavlja interese građana i građanki Srbije u svetu i neguje dobre odnose, kako u regionu, tako i u Evropi".

Premijerkina reakcija ukazala je ponovo i na važnost poništavanja izbora i održavanja novih u što kraćem roku, a čim se steknu dovoljno dobri uslovi – zaključuje Informativna služba Demokratske stranke.

Oceni vest:
5
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Zox

  pre 131 dan i 6 sati

  Sta se obracunava, kaze istinu. DS , mozes misliti da li oni jos uvek postoje i koji su otpatci od prave DS ostali u njoj. Uzas, sta oni jos uvek se pojavljuju sa svojim izdajnickim misljenjima. Odavno se ugasila Demokratska stranka.

  Oceni komentar:
  12
  6
 • Čiča Gliša

  pre 131 dan i 5 sati

  SNS možda i jeste nedorasla da predstavlja interese građana i građanki Srbije u svetu i neguje dobre odnose, kako u regionu, tako i u Evropi, ali je opozicija tome još manje dorasla. Stoga je, što se mene tiče, bolje da nas predstavlja SNS nego tajkuni, nasilnici i narkomani koji će nas uvesti rat sa celim svetom pre nego što stignemo da kažemo "A".

  Oceni komentar:
  5
  6
 • humanista

  pre 131 dan i 2 sata

  Koja DS ona sa celih 158 clanova, ta mante se molim vas.

  Oceni komentar:
  4
  4
 • Marija

  pre 130 dana i 21 sat

  DS ? To su oni što su se raspali na razne strane...svaka vaška obaška...žalosno. Da ih Đinđić vidi...katastrofa..

  Oceni komentar:
  3
  4
 • Mare

  pre 130 dana i 16 sati

  Vid botova što brane vođu i svoju *** cenzurisano *** partiju. Jadni ste i bedni. I pri tome ste lopovi!

  Oceni komentar:
  3
  3
 • Ja

  pre 130 dana i 7 sati

  Mare, lopov ti je tata koji te tako vaspitao, lopovi su bili "zuti" zato su zauvek uzgubili 2012 i dalje gube i nepostoje vise, ostali su samo otpatci koji jos uvek neznaju kuda bi, lutaju....traze nekog firera da ih primi.

  Oceni komentar:
  2
  2
 • Dax

  pre 129 dana i 22 sata

  Napredni lopovi sa svojim bosanskim biračima prijavljenim u telefonskim govornicima..a još se pozivate na žute. Sram vas bilo sendvičari.

  Oceni komentar:
  0
  2