DS: Protest je naše pravo i obaveza

DS: Protest je naše pravo i obaveza

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu prof. dr Veljko Krstonošić izjavio je danas da će funkcioneri i aktivisti DS-a prisustvovati sutrašnjem protestu ispred Policijske uprave u Novom Sadu i podržati sve zahteve protesta.

On je pozvao i sve ostale građane i opozicione političke organizacije da dođu na protest i podrže zahteve koji će biti upućeni državnim vlastima, a koji se u suštini svode na to da se imenuju i kazne krivci za nasilje nad građanima koji su prošlog četvrtka uoči sednice Skupštine grada opravdano protestovali zbog usvajanja novog Generalnog urbanističkog plana Novog Sada. Krstonošić je naglasio da od masovnosti i iskazane odlučnosti učesnika protesta zavisi da li će nadležni policijski i istražni organi nešto preduzeti povodom zahteva protesta, ili će se "praviti mrtvi kao i u brojnim sličnim situacijama do sad".

"BUNA PROTIV MAFIJE": U četvrtak protest ispred policije u Pap Pavla, hoće li biti "kontramitinga"?

Budući da sam sa grupom stranačkih kolega bio ispred Skupštine Vojvodine prošlog četvrtka, mogu posvedočiti da su građane tukli privatni batinaši i parapolicija Srpske napredne stranke. To je nedopustivo i apsolutno neprihvatljivo u slobodnim i demokratskim zemljama. Legalna policija i državni organi su dužni da utvrde ko je tukao, maltretirao i protivzakonito vezivao građane, ali i ko im je to naredio i platio. Ako ovde još uopšte postoje prava policija i država. Masovan protest zbog nasilja vlasti nad građanima će konačno pokazati da li je išta ostalo od države, ili je država baš potpuno razorena i privatizovana od strane jednog čoveka i jedne partije. Naše je pravo i obaveza da i putem javnih protesta kad smo, kao sada, naterani na protest, branimo državu i građane – poručio je Krstonošić.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • O Badžama i mnogo Popaja

  pre 665 dana i 8 sati

  Kada neko dugo ima vlast u svojim rukama, onda gubi osećaj za granice i zakon.
  Pomisli da je sve to njegovo. I da niko nema pravo na svoj glas i da mu se meša.
  Taj sindrom bih nazvao "Sindrom uspešnog privatnika". Svima vam poznato.
  To su vam ljudi koji su do juče bili niko i ništa, a onda im krene u privatnom biznisu.
  Pomisle da je to sve isključivo njihova zasluga, da su sposobni i moćni i da niko ne sme da im stane na put. Postanu, jednostavno rečeno našim jezikom - OSIONI.

  Oceni komentar:
  1
  3