DS: Stavljanje asfalta po zimi izazvaće njegovo brzo propadanje

DS: Stavljanje asfalta po zimi izazvaće njegovo brzo propadanje

Gradski odbor Demokratske stranke (GO DS) poziva novosadsku vlast da zaustave pripremljeno asfaltiranje Partizanske ulice iza tržnog centra "Merkur" sve dok se ne steknu uslovi koje zahteva tehnološki proces polaganja i stezanja asfaltne mase.

Prema informacijama sa samog gradilišta, izvođač radova je u četvrtak sve već pripremio za asfaltiranje, pa je čak i podlogu poprskao emulzijom koja se stavlja neposredno pre polaganja asfalta, uprkos vremenskim uslovima pod kojim ne sme da se asfaltira, navodi se u saopštenju novosadskih demokrata.

Tehnološki proces asfaltiranja zahteva da temperatura podloge iznosi najmanje 15 Celzijusovih stepeni, što pri sadašnjim vremenskim prilikama još danima neće biti postignuto. Asfaltiranje na hladnoj podlozi bi neminovno vrlo brzo izazvalo propadanje asfalta, verovatno već tokom narednog leta, a sanacija bi vrlo skupo koštala. Neophodno je, takođe, na gradilištu obaviti vanredni stručni nadzor kako bi se proverilo da li je pravilno urađena hidroizolacija na sastavima betonskih kada ispod nadvožnjaka kroz koje je do sad redovno izbijala podzemna voda i plavila put. Postoje indicije da potreban nivo hidroizolacije ni ovog puta nije obezbeđen što je poseban problem koji se takođe mora rešiti pre završnih radova ‒ stoji u saopštenju.

GO DS upozorava gradske i republičke vlasti da će direktno biti odgovorne za štete i posledice koje će nastati usled nestručno obavljenih radova u Partizanskoj ulici.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Novosadjanin

  pre 483 dana i 20 sati

  Aj samo vi to lepo završite što pre, neka propadne asfalt za mesec dana operite jos para ali puštajte više taj podvoznjak majku mu, opšti haos u gradu već godinu dana zbog jedne zatvotene ulice

  Oceni komentar:
  0
  12
 • Drž' asfalt dok majstori odu

  pre 483 dana i 16 sati

  U svetu kada ljudi stavljaju asfalt, kopaju 1m u dubinu pa vrše pripremu i betoniranje ispod ako treba.
  Kod nas podzemnih voda kolko voleš, a ovi samo pospu malo šljunak i to asfaltiraju.
  Takav posao će uvek da propadne. A to njima i odgovara.
  Jer će stalno imati posla.
  Kao što majstori u mojoj firmi neće da stave LED neonke, već uvek klasične, d abi što pre dolazili i naplaćivali izlazak. Da imaju posla.
  E, tako nam i puteve rade.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Marija Stanojević

  pre 483 dana i 11 sati

  Živim u blizini Merkura na Detelinari i danas sam videla da je nakon otapanja snega opet poplavljen deo puta ispod nadvožnjaka. Sve je isto kao i pre rekonstrukcije- ako je bilo rekonstrukcije uopšte.

  Oceni komentar:
  0
  0