DS traži od Ministarstva prosvete da ograniči cene ekskurzija

DS traži od Ministarstva prosvete da ograniči cene ekskurzija

Demokratska stranka (DS) zahteva od Ministarstva prosvete da ograniči cene školskih ekskurzija, jer su roditelji prinuđeni da plaćaju i po više stotina evra za ekskurzije koje traju svega nekoliko dana. 

Nema roditelja koji neće učiniti sve što je u njegovoj moći, pa i da uzme kredit, kako bi omogućio svojoj deci da odu na školske ekskurzije i takozvane rekreativne nastave. Nažalost, sve manje je roditelja koji mogu da plate ekskurzije za koje agencije često traže i do 100 evra po učeniku za samo jedan dan. Tako roditelji za trodnevni izlet moraju da izdvoje neretko i više od polovine svoje plate, pa sve veći broj učenika zbog toga ostaje kod kuće – smatra DS.

Ekskurzije nedostižne za mnoge đake u Srbiji

Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke traži od Ministarstva prosvete da usvoji odluku kojom bi se omogućilo velikoj većini učenika da odu na školske ekskurzije.

Predlažemo da se ograniči cena ekskurzija i da se razmotri mogućnost da se ekskurzije odvijaju u objektima za smeštaj učenika, po povoljnijim cenama. Takođe, napuštene školske i slične objekte treba preurediti i omogućiti potom u njima održavanje rekreativne nastave, što bi značajno  redukovalo i njihovu cenu – rekao je Branislav Pecarski, član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pojela si bambija

  pre 419 dana i 7 sati

  Čekaj, polako, sad će Dina da se ovajdi kad ulete agencije koju ljubičastu da ovo ne prođe. Sve može kod SNS stručnjaka “školovanih” za resore koje vode.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Paja

  pre 419 dana i 5 sati

  Ne zaboravite ono sa ekrana:
  - Budite deo naše priče!
  Pa čik ne budi deo njihove priče, ako smeš!

  Oceni komentar:
  0
  1