DS: Zašto vlast ćuti o hapšenju pomoćnika direktora "Gradskog zelenila"?

DS: Zašto vlast ćuti o hapšenju pomoćnika direktora "Gradskog zelenila"?

Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od istražnih državnih organa i novosadske vlasti da obaveste javnost zbog čega je uhapšen pomoćnik direktora u JKP "Gradsko zelenilo" i šta je do sad nesporno utvrđeno u vezi sa ovim slučajem.

Postoje čvrste indicije da deo aktuelne vlasti u gradu pokušava da čitav slučaj zataška, što budi sumnju da uhapšeni funkcioner "Gradskog zelenila" i direktor jednog beogradskog preduzeća nisu jedini učesnici afere sa javnim nabavkama. Jedini način da se utvrde činjenice i razotkriju svi vinovnici afere jeste profesionalna, nezavisna i transparentna istraga o kojoj će građani u potpunosti biti informisani – stoji u saopštenju novosadskih demokrata.

Prema saznanjima GO DS, pomoćnik direktora "Gradskog zelenila" je priveden zbog nabavke "vadilice" - mašine koja može da iz zemlje izvadi stablo sa korenom i posadi ga na drugom mestu.

U preduzeću se priča da je mašina plaćena najmanje duplo skuplje od njene cene na tržištu i da je "Gradsko zelenilo" na taj način oštećeno za oko 200.000 evra. Budući da se kapitalno opremanje "Gradskog zelenila" finansira iz budžeta grada, a to je novac svih građana Novog Sada, još je veća obaveza nadležnih da o svemu obaveste javnost. Pogotovo zato što se po svim raspoloživim informacijama i indicijama model nabavke "vadilice" u JKP "Gradsko zelenilo", sa dva ili više puta većom cenom od realne, primenjuje u većini javnih nabavki koje sprovodi vlast Srpske napredne stranke i njenih satelita u Novom Sadu – navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan