DUŠAN KOVAČEVIĆ: Cilj je da Exit ostane u Novom Sadu

DUŠAN KOVAČEVIĆ: Cilj je da Exit ostane u Novom Sadu

Prvi čovek Exit festivala oglasio se o navodima medija koji su pre neki dan objavili da bi Novi Sad i Srbija mogli da ostanu bez novosadskog festivala jer postoji mogućnost da se preseli u Umag ili u Crnu Goru.

Naš portal je prvi u Srbiji preneo navode "Jutarnjeg lista" iz Hrvatske o ovoj temi. Čelni čovek novosadskog festival Dušan Kovačević kaže za “Blic” da s jedne strane Exit nije nikad bliži da se preseli u drugu državu, a s druge strane i dalje vrlo daleko.

Naš cilj je ostati i razvijati festival u našem gradu i našoj zemlji i za to ćemo se boriti do zadnjeg časa. Imajući u vidu da je srpska ekonomija do sada od Exita dobila 200 miliona evra, a srpski budžet preko 30 miliona, jasno je da je u pitanju jedna od najisplativijih investicija koju naša država ima. Državi se svaki uložen dinar vraća 15 do 20 puta. Država pokriva oko 20 odsto troškova festivala, što je na nivou podsticaja koje Srbija daje za filmsku industriju – kaže Kovačević.

Kovačević smatra da svetska muzička industrija računa da se do sledećeg leta pomoću vakcina i ultrabrzih testova muzička industrija može vratiti u normalu, a da će stepen brzine oporavka varirati po regionima. On veruje da će Evropa i Srbija biti među prvima koji će se oporaviti.

Smatram da vakcinacija za većinu stanovništva, a pogotovo za mlade, mora biti dobrovoljna. Svaka najava obavezne vakcinacije kao preduslova za putovanja i odlaske na koncerte, aplikacije koje prate svaki naš korak i kontakt i slične mere mi liči na prizivanje Orvelove “1984” – napomenuo je Kovačević.

Koliki su gubici Exita zbog pandemije i ko dolazi sledeće godine na festival možete pročitati ovde.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bono

  pre 1303 dana i 16 sati

  Zjala, Zjala prvo da vidimo imovinsku kartu..

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Kad bi znao gde bi pao, ja bi seo.

  pre 1302 dana i 23 sata

  Ostaće Exit i zbog toga ćemo svi veoma zažaliti, od vlasnika Exit-a do svakog građanina.

  Oceni komentar:
  1
  2