Dva minuta tišine: Protest za Aleksin zakon

Dva minuta tišine: Protest za Aleksin zakon

U nedelju 28. februara u 14:45 na Trgu slobode grupa građana "Dva minuta tišine" održaće novi protest zahtevajući usvajanje Aleksinog zakona kojim bi se sprečilo vršnjačko nasilje. Pored Novog Sada protest će se istog dana održati u Loznici i Somboru. Tri grada Srbije će u nedelju stati na 5 minuta i gromoglasnom tišinom iskazati svoj zahtev: "Hoću Aleksin zakon!".

- "Hoću Aleksin Zakon!" je protest podrške usvajanju izmena tri zakona koje zovemo "Aleksin Zakon". Srbija već duže vremena zahteva da se ovaj zakon usvoji da bi se već jednom zaustavio porast vršnjačkog nasilja. Do sada smo uspeli da "doguramo" do Odbora za prava deteta Skupštine Srbije. Skoro pa prvi put u istoriji su sve stranke koje imaju predstavnike u ovom odboru, jednoglasno izrazile želju da se ovaj set zakona usvoji. Dakle, volje i saglasje postoji. Ministarstva su sad na redu!
Uskoro će cela Srbija zaćutati! Ministri, poslanici i ostali predstavnici građana Srbije, potrudite se da svoj posao obavite časno i pošteno i što pre! Našu decu nećemo da šaljemo na bojno polje! Našu decu nećemo da dočekujemo sa strahom da li su cela i nepovređena "pregurala" dan u školi! Našu decu želimo zdravu, lepu, nasmejanu i naučenu pravim vrednostima i gradivom! Budućnost naše dece je najbitnija za nas! Zakon smo vam napisali! Na vama je sledeći korak! Požurite! Usvojite! Primenite! - stoji u saopštenju građana.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan