Dva novosadska doma zdravlja dobila nove ultrazvučne aparate (FOTO)

Dva novosadska doma zdravlja dobila nove ultrazvučne aparate (FOTO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat obišli su objekat Doma zdravlјa "Novi Sad" na Limanu 4, gde su počeli s radom novi ultrazvučni aparati, za koje je Grad Novi Sad obezbedio oko 18 miliona dinara iz budžeta.

Od ukupno tri nova ultrazvučna aparata, dva su nabavlјena za Dom zdravlјa na Limanu 4, dok će jedan aparat raditi u objektu "Zmaj Ognjena Vuka".

- Grad Novi Sad je ove godine iz budžeta opredelio sredstva za nabavku tri ultrazvučna aparata za Dom zdravlјa. Kuplјeni su najsavremeniji ginekološki i kardiološki ultrazvučni aparati koji će raditi u objektu na Limanu 4, kao i ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku koji će biti na usluzi u objektu "Zmaj Ognjena Vuka". Grad će zajedno sa Upravom za zdravstvo nastaviti da intezivno ulaže u bolјe uslove za pružanje zdravstvene zaštite Novosađana i to je od prvorazrednog značaja za Novi Sad. Ove godine Dom zdravlјa će dobiti i nove automobile za terenski rad zaposlenih kako bi pružili adekvatnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu građanima koji nisu u mogućnosti da dođu u Domove zdravlјa. Takođe bih napomenuo da smo konkurisali u Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije za kompletnu rekonstrukciju Doma zdravlјa na Limanu i Novom naselјu. Nastavićemo da ulažemo u zdravstvo kako bi lјudi koji rade u Domu zdravlјa imali odlične uslove i najkvalitetniju opremu, a sve u cilјu najbolјe i najefikasnije zdravstvene zaštite Novosađana, i svih oni koji koriste usluge Doma zdravlјa "Novi Sad" – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat istakao je da buduća rekonstrukcija Domova zdravlјa na Limanu i na Novom naselјu podrazumeva radove usled kojih će veći deo tih objekata biti zatvoren u tom periodu.

- Upravo iz tih razloga se nameće direktna veza između izgradnje zgrade Hitne pomoći i preselјenja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć na novu lokaciju, te nam je interes da ta zgrada bude što pre gotova. Radovi napreduju veoma dobro, izlivena je zadnja ploča, završavaju se garaže i sada kreće sređivanje. U toku je priprema javnih nabavki, obezbeđena su novčana sredstva zajedno sa AP Vojvodinom, i očekujemo uskoro raspisivanje javne nabavke za opremanje zgrade Hitne pomoći. Čim zgrada bude bila gotova, deo Doma zdravlјa na Limanu se preselјava u Vršačku ulicu i nakon toga se stvaraju uslovi za početak radova na temelјnoj rekonstrukciji – istakao je prof. dr Zoltan Horvat.

Direktor Doma zdravlјa Novi Sad dr Veselin Bojat rekao je da mu je izuzetno drago što se u godini kada Dom zdravlјa "Novi Sad" slavi svoj jubilej, 50 godina postojanja, u njega sve češće ulaže.

- Zahvalјujući gradonačelniku Vučeviću, prof. dr Horvatu i kompletnoj Gradskoj upravi ovom prilikom nabavlјena su tri najsavremenija i najmodernija ultrazvučna aparata koja imaju visoku rezoluciju i vidlјivost, kao i širi spektar dijagnostičkih mogućnosti. To je značajno za Grad jer se godišnje u objektima Doma zdravlјa izvrši preko 70 hilјada ultrazvučnih pregleda, a od toga 25 hilјada odlazi na ginekološke preglede – istakao je dr Veselin Bojat.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan