Dvadeset godina Univerziteta Privredna akademija

Dvadeset godina Univerziteta Privredna akademija

Povodom dvadeset godina postojanja Univerziteta Privredna akademija, u utorak je u Media info centru Spensa, održana konferencija za novinare. Nakon dve decenije postojanja ova visokoobrazovna ustanova danas u svom sastavu ima osam fakulteta na kojima se realizuje preko 40 studijskih programa u pet naučnih polja, istakli su rektor prof. dr Marko Carić i njegov zamenik prof. dr Dragan Soleša.

Rektor je podsetio da se radi o prvom privatnom akreditovanom univerzitetu u AP Vojvodini, a da ga je osnovao dr Slavko Carić, renomirani profesor iz oblasti privrednog prava i međunarodnog privrednog prava.

– Ponosni smo što ove godine obeležavamo 20 godina postojanja, što nije malo i što je u ovom turbulentnom okruženju samo po sebi veliki uspeh. Smatram da su rezultati jedino validno merilo uspeha. O našim rezultatima u oblasti ostvarene i realizovane međunarodne saradnje, projektne aktivnosti u domaćim i međunarodnim krugovima, upisu i razmeni studenata, organizaciji i učešću na međunarodnim konferencijama, seminarima i naučnim skupovima, uspesima naših studenata na brojnim takmičenjima, govorilo se često i mnogo. Stoga sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da je ovaj jubilej zaista dokaz našeg uspeha – rekao je Carić.


Zbog epidemiološke situacije proslava povodom jubileja odložena je za neke bolje dane.


Deo sredstava koji je za tu svrhu bio namenjen preusmeren je u humanitarne svrhe. Novac je doniran za malu Kragujevčanku, Minju Matić i profesori su na kraju konferencije pozvali sve ljude dobre volje da pošalju SMS sa sadržajem 845 na broj 3030 i time pomognu Minji da dobije šansu za život.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan