E-GIMNAZIJA: Srednja škola koja nema slobodnih mesta

E-GIMNAZIJA: Srednja škola koja nema slobodnih mesta

Na polju rada privatnih srednjih škola u regionu posebno se ističe rad E-Gimnazije iz Novog Sada. Ova škola je osnovana 2008. godine i do sada je školovala preko 250 maturanata. Svi oni su uspešni studenti u Novom Sadu ili inostranstvu. Trenutno školu pohađa oko 380 redovnih i vanrednih učenika koji uče uz savremene metode multimedijalne nastave, kao i uz savremenu komunikaciju sa školom kada su kod kuće.

E-gimnazija ima tehničku opremljenost ispred vremena i drugih srednjih škola u regionu, deo tehnike koju poseduje – video i audio nadzor visoke definicije u svim kabinetima, SMS obaveštavanje roditelja ako učenik zakasni na čas ili nije u školi, optički internet brzine 100 Mbit/sek sa bežičnim tačkama u svim kabinetima, led3D ekrane u svim kabinetima, pametne table, ulazak u objekat sa otiskom prsta, komunikaciju putem el. pošte sa svim profesorima, moderan laptop za svakog učenika, profesorski laptop u svakom kabinetu, senzore požara, senzore pokreta, elektronske dezifinkatore, elektronske toalete, pojačivače glasa za profesore, blokatore mobilnog signala, gigabitnu optičku mrežu, elektronske nastavne jedinice iz svih predmeta koje učenici preuzimaju na laptop, telefonske slušalice za svakog profesora, školske servere u svim kabinetima kojima mogu pozavideti velike kompanije, eksterni klaud disk od 48 terabajta – dostupan učenicima od kuće, sve školske lektire obrađene u vidu dokumentarnih ili igranih filmova, SMS sistem obaveštavanja za učenike (svi učenici dobiju istovremeno cirkularnu poruku), elektronski dnevnik, SMS dnevnik, satelitski televizijski signal visoke definicije, led projektore visoke definicije, obrazovne softvere, računarske miševe za rad u vazduhu prilikom predavanja profesora, fotokopire visoke rezolucije, tehničku podršku u vidu IT stručnjaka koji su u školi za sve probleme u radu sa ovim sistemom. Više informacija se može naći na ovom linku.


E-gimnazija je škola opšteg smera i svi učenici mogu konkurisati za upis na bilo koji fakultet kada završe školovanje. U toku školovanja učenici koji imaju afiniteta mogu pohađati fakultativne predmete u oblasti programiranja, grafičkog dizajna, internetai poslovne ekonomije. Za te predmete se izdaju stručni sertifikati koji se mogu upisati u radnu knjižicu na kraju školovanja. Škola ima stručne i učeničke razmene sa drugim srednjim školama širom Evrope i učestvuje u obrazovnim projektima Evropske komisije. Školske ekskurzije su veoma zanimljive, destinacije su inspirativne i traži se mesto više za putovanja. Časovi nisu monotoni, puni su interakcije, multimedije, radionica, debata, istraživanja, analitike, poseta stručnim institucijama izvan škole kao i direktne saradnje sa IT kompanijom Schneider Electric DMS na Limanu 3 gde učenici koji to žele pohađaju praktičnu nastavu svakog vikenda. Dovoljno je ući u školski prostor E-Gimnazije, i odmah se primećuje da niste u klasičnom i staromodnom ambijentu. Školski enterijer odiše zanimljivim motivima iz obrazovanja, futuristike i informacione tematike.

Posebna pažnja se obraća prema učenicima-sportistima kojima se izlazi u susret sa terminima treninga, obavezama i učenjem. Iz tog razloga je ova škola otišla korak dalje i 2015. godine otvorila Sportsku Gimnaziju na Novom Naselju, ulici Stojana Novakovića 2. Nastavu tamo trenutno pohađa jedno sportsko odeljenje. U okviru tog školskog prostora postoji deset teniskih terena, tri fudbalska terena, deset svlačionca, savremene učionice, dvadeset soba sa dva ležaja za učenike koji nisu iz Novog Sada, trepezarija i jedan mali bazen za učenike. Radi se o konceptu Sportske Akademije, ali samo nastavu mogu pohađati bilo koji učenici iz Novog Sada uz veliki broj predavanja u oblasti sportskih predmeta. Nije bitno u kom klubu učenik trenira ili kojim sportom se bavi. Više informacija se može naći na ovom linku.


E-gimnazija je prva srednja škola iz Srbije koja kao osnivač, otvora svoj novi školski objekat izvan Srbije. Radi se o novoj školi u Crnoj Gori koja je smeštena na primorju u Budvi i omogućiće školovanje dece iz tog regiona. Кoncept rada je isti kao u Srbiji. Na ovaj način E-gimnazija će imati tri školska objekta i očekuje vrlo brzo preko 1.000 redovnih učenika.

Za 2019. godinu je planirano osnivanje škole u Beču u širem centru, čime će se značajno proširiti rad E-Gimnazije. Više o tome kada se otvori školski objekat.

Ukupna vrednost investicija i ulaganja E-Gimnazije iznosiće sledeće godine preko tri miliona evra, čime će Novi Sad, Budva i Beč dobiti ozbiljne školske kapacitete, kojima može pozavideti bilo koja škola u zemlji i inostranstvu. Osnivači škole baziraju investicije na dug period i žele da pruže najbolje uslove za školovanje naše dece. Škola je otvorena svakim radnom danom od 8 do 15 časova i subotom od 9 do 12 časova za sve zainteresovane roditelje i učenike. Adresa sedišta škole je: Radnička broj 20, III sprat, telefon: 064 5000008, a sportska škola je na adresi Stojana Novakovića broj 2, telefon 065 8222228.


PR tekst

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan