EĐŠEG: Koncert za podršku Centru "Srce"

EĐŠEG: Koncert za podršku Centru "Srce"

Volonteri i volonterke "Srca" rade u jednoj prostoriji od 12 kvadratnih metara, u koju stane maksimalno dva računara i nekoliko stolica...

Pop hor "Radio" i Inicijativa Cracker u subotu 13. aprila, u Kulturnoj stanici Eđšeg u Novom Sadu, organizuju dobrotvorni koncert za podršku Centru za pružanje emotivne podrške i prevenciju samoubistva "Srce".

- Pozivamo sve da nam se priključe, kako bismo od prodatih ulaznica prikupili što više sredstava. Zapravo, ni nemamo karte, već koliko ko može neka na ulazu priloži. Sa nama su i specijalni gosti iz Slovenije, Pop zbor, a pored njih i pop hora "Radio", nastupaju: dečiji hor "Čarobna frula", Vladimir Bajić i Duško Domanović – poetsko-muzička kontrakcija, Klapa Suton scene i Hor Gimnazije "Svetozar Marković" – navode organizatori.

Centar "Srce" je neprofitna, volonterska, nevladina organizacija koja nastoji da kroz svoj rad pruži pomoć osobama u krizi. Čine ga volonteri i volonterke, koji putem telefona, mejla i čet servisa razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni i – slušaju ih, prenosi "Danas".


Tokom godine oni odgovore na čak 5.000 poziva i poruka osobama koje prolaze kroz krizu. Pružaju podršku, saosećanje i siguran prostor u bolnim trenucima. Garantuju anonimnost i poverljivost, zato što veruju da svaki čovek ima prava da sam odlučuje o svom životu, čak i ako odluči da ga okonča.

Danas, posle 28 godina rada, volonteri i volonterke "Srca" rade u jednoj prostoriji od 12 kvadratnih metara, u koju stane maksimalno dva računara i nekoliko stolica. Zbog toga na smeni, koja traje od 17 do 23 časa, ne može da bude više od dva volontera koja se javljaju na pozive i odgovaraju na poruke. Pored prostorija, Centru je potrebna i nova oprema.

Tokom potrage za adekvatnijim prostorom, volonteri "Srca" su se više puta obraćali gradskim čelnicima, i iako nikada nisu naišli na potpuno odričan odgovor, nikada im nije ponuđeno ni konkretno rešenje.

Koncert počinje u 19 časova.

Organizatori su pop hor "Radio" i Cracker – inicijativa nastala 2017. godine, sa ciljem da promoviše, kako pisce iz zemlje i regiona, tako i stvaraoce iz ostalih oblasti umetnosti.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Danilo

  pre 1861 dan i 22 sata

  Streljana, a ne Eđšeg... jedina zamerka za celu priču jeste izvrtanje imena zdanja.

  Novisađanin.

  Oceni komentar:
  0
  0