Ekološki aktivista fizički napadnut u NP Fruška gora

Ekološki aktivista fizički napadnut u NP Fruška gora

U subotu oko 12.50 sati, na Fruškoj gori u blizini Letenke, na šumskom putu prema Andrevlju, aktivista Pokreta Odbranimo šume Fruške gore Petar Živanović fizički je napadnut od strane petorice "izvođača" šumskih radova.

Kako se navodi u saopštenju ovog pokreta, Petar pretpostavlja da su u pitanju ilegalni šumski radovi izvlačenja trupaca iz dubine šume, zbog čega je i usledio fizički napad.

Tokom napada, sve vreme bio je prisutan i čuvar prirode NP Fruška gora koji je aktivno učestvovao sa agresivnim obraćanjem prema Petru. Oborili su ga na zemlju, šutirali i udarali. Oduzeli su mu telefon i obrisali fotografije koje je napravio – kažu iz Pokreta.

Nakon napada, Živanović je pozvao policiju koja je uzela izjavu i od čuvara prirode koji je ostao na mestu događaja, a Petar je potom sa policijom otišao u policijsku stanicu u Sremsku Mitrovicu kao i u ambulantu. Po informaciji koju je dobio od policije tj. javnog tužioca, počinioci će biti krivično gonjeni.

Iz Pokreta OŠFG zaključuju da su se "u JP NP Fruška gora stvari odavno otrgle kontroli i da, kao i u državi, vlada bahatost, bezvlašće i kriminal".

Oceni vest:
10
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Gotovi ste av-ovi- stop bezvlašću, stop bahatošću

    pre 963 dana i 18 sati

    Stop bahatosti Cuvaru odmah otkaz jer je očito bio u dilu sa kradljivcima

    Oceni komentar:
    2
    8
  • Iznogud

    pre 963 dana i 5 sati

    Čuvaru momentalni otkaz a ostalima robija...

    Oceni komentar:
    0
    6