Ekološki ustanak: Opozicija je tražila raspisivanje parlamentarnih i beogradskih izbora, a ne lokalnih

Ekološki ustanak: Opozicija je tražila raspisivanje parlamentarnih i beogradskih izbora, a ne lokalnih

Predstavnici dela opozicije koja organizuje proteste "Srbija protiv nasilja" predali su 11. septembra zahtev Predsedniku Republike za raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine.

– Organizatori protesta, među kojima je i Ekološki ustanak naglašavaju da opozicija NIJE zahtevala raspisivanje lokalnih izbora u opštinama i gradovima širom Srbijenavodi se u saopštenju Ekološkog ustanka i dodaje da "lokalni izbori treba da se održe u redovnom terminu, u junu 2024. godine".

Ekološki ustanak ističe da "ovakav potez Predsednika države, kojim ukazuje na slepu poslušnost predsednika opština i svoje diktatorske moći, raspisivanjem lokalnih izbora i ostavkama predsednika opština, pokazuje da je režim u potpunom strahu od gubitka vlasti na lokalnom nivou".

Oni zahtevaju da se lokalni izbori održe u redovnom terminu, u junu 2024. godine!

Teme lokalnih izbora i problemi sa kojima se suočavaju građani na lokalnom niovu, ne sme biti stavljeno u drugi plan i u senci nacionalnih tema koje su svojstvene za parlamentarne izbore! Ovakvim potezom, spajanjem izbora na svim nivoima, Aleksandar Vučić želi da pokrije sve nedostatke lokalnih kabadahija, lokalnih odbora zaključuje Ekološki ustanak.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • IZNOGUD

  pre 237 dana i 18 sati

  A šta sada smeta. Tražilo se jedno dobilo se više. Neka gradjani odluče šta žele i koga za naredni period ? Sve što je važno to je da izbori budu fer. Tu se treba organizovati. Ima još vremena..

  Oceni komentar:
  0
  1