EPS: Nismo odgovorni za nestanak vode u Novom Sadu, "Vodovod" nek reši svoje probleme

EPS: Nismo odgovorni za nestanak vode u Novom Sadu, "Vodovod" nek reši svoje probleme

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" i "EPS Distribucija" demantovali su danas navode JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Novog Sada, ističući da je apsolutna neistina da je danas oko 12 časova veći deo Grada ostao bez napajanja električnom energijom i da je zbog toga došlo do prekida u isporuci vode u celoj distributivnoj mreži.

Kako navode iz EPS-a, istu, takođe neistinitu informaciju, ovo JKP je objavilo i pre tri dana na društvenoj mreži.

– EPS i "EPS Distribucija" ukazuju na neprofesionalno i netačno objavljivanje informacija ovog JKP, koje za svoj nemar pokušava da okrivi EPS. Građani Novog Sada zaslužuju da znaju da je danas u 11 sati i 52 minuta došlo do kvara izvoda "Liman 1" u trafo-stanici "Novi Sad 4" i bez napajanja električnom energijom ostalo je svega 9.307 kupaca u celom Novom Sadu, što je svega tri odsto na ukupan broj korisnika. To znači da je objava JKP "Vodovod i kanalizacija" neistina, jer se na području Novog Sada električnom energijom snabdeva 300. 809 korisnika – kaže se u saopštenju. 

– Ekipe "EPS Distribucije" su u najkraćem roku, za svega 22 minuta, omogućile napajanje svih 9.307 kupaca. Slična situacija se desila i pre tri dana, kada je prekid u napajanju za 8. 975 kupaca bio 24 minuta tako da je i u tom slučaju potpuno netačno da je veći deo Novog Sada ostao bez struje. U oba slučaja, fabrika vode je imala na raspolaganju dodatna dva alternativna pravca napajanja električnom energijom – kažu iz EPS-a i "EPS Distribucije", te na kraju apeluju na JKP "Vodovod i kanalizacija" da "reši svoje probleme u funkcionisanju distribucije".

Oceni vest:
3
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Grundfos

  pre 1018 dana i 1 sat

  Pa,sta se cudite? Da znate kakve pojedine tzv. Inzenjere ima vodovod onda je sve jasno.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Moj stav

  pre 1017 dana i 14 sati

  Diplome Indžilira iz Bosne nama regulišu vreme prelaska pešaka preko semafora i vodu po Noj Sacu i okolini.

  Oceni komentar:
  0
  2