EPS: Spremni za zimsku sezonu, građani nemaju razloga za brigu

EPS: Spremni za zimsku sezonu, građani nemaju razloga za brigu

Vršilac dužnosti generalnog direktora "Elektroprivrede Srbije" (EPS) Dušan Živković izjavio je da je to preduzeće potpuno spremno za predstojeću zimsku sezonu.

Uradili smo u prethodnom periodu sve pripreme i planske remonte. U toku su razne probe i testovi i mogu da potvrdim da smo sigurni za bezbedno snabdevanje električnom energijom potrošača u narednom periodu, posebno tokom zime. Imamo dovoljno vode u akumulacijama i na deponijama imamo dovoljno zaliha uglja koje su u petak iznosile 2,3 miliona tona, stoga građani mogu biti mirni u narednom periodu – rekao je Dušan Živković.

Prema njegovim rečima, za uštede energije od pet do 15 odsto obračunava se popust od 20 odsto, za smanjenu potrošnju od 15 do 20 odsto popust je 25 odsto, dok građani koji smanje potrošnju struje između 20 i 25 odsto mogu da računaju na popust od 30 odsto. Oni koji uštede između 25 i 30 odsto energije ostvariće popust od 35 odsto, a najveći popust od 40 odsto imaće domaćinstva koja potrošnju električne energije smanje za više od 30 odsto.

Popusti će važiti, od oktobarskih računa 2023, zaključno sa računom za mart 2024. godine, prenosi RTV.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Primus

  pre 244 dana i 5 sati

  EPS je Akcionarsko društvo zatvorenog tipa. Obratite pažnju dragi akcionari, radnici, zaposleni i bivši zaposleni.. Z A T V O R E N O G T I P A.. DA LI NEKO MOŽE DA KAŽE IŠTA U VEZI AKCIJA NA KOJE IMATE PRAVO VEĆ DVADESET GODINA?? Izgleda da od toga nema NIŠTA...

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Elem

  pre 243 dana i 19 sati

  Meni je problem saznanje da 4 čoveka privatnom agencijom imaju pravo da raspolažu kompletnim elektroenergetskim resursima Srbije, prodaju ih inostranstvu i određuju cenu struje građanstvu kako bi ih naterali da što manje troše - kako bi opet oni imali što više struje da prodaju inostranstvu. Neverovatno, ali tako je. I posle ide dezinformacija da je MMF tražio povećanje cene struje, što nigde drugo van Srbije ne možete pročitati. Privatna država Srbija.

  Oceni komentar:
  0
  1