ESTETSKI ZAHVATI: Šta Novosađani najviše operišu kod plastičnih hirurga

ESTETSKI ZAHVATI: Šta Novosađani najviše operišu kod plastičnih hirurga

Operacije nosa, zatezanje lica, povećanje grudi, penisa najtraženije su plastične operacije u Novom Sadu, a poslednjih godina od ukupnog broja pacijenata čak 25 posto čine muškarci.

Estetski zahvati nisu više predmet interesovanja samo predstavnica nežnijeg pola, već i jačeg, pa Novosađani u klinikama često traže operaciju nosa, klempavih ušiju, zatezanja lica i uvećanja penisa, a žene zatezanje lica i uvećanje grudi. 

- Pre trideset godina od ukupnog broja pacijenata oko deset odsto su bili muškarci, danas je taj broj oko 25 odsto. Žene traže veće grudi, a muškarci korekciju penisa. To je slična psihologija. S tim da žene ponekad dolaze na konsultacije sa muškarcima, koji kalkulišu koliko žele centimetara u grudima za svoje lepše polovine. Muškarac može da se odvoji od mleka, ali ne i od sise. Muškarci o obimu i veličini penisa odlučuju sami –  kaže plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov.


Do sada je operisao više od 300 muškaraca. Najstariji pacijent imao je više od 60 godina, a najmlađi manje od 20.

- Najčešći razlog zbog kog dolaze jeste nezadovoljstvo seksualnim životom. Ima onih koji žele kombinovano povećavanje penisa, i po debljini i po dužini. Penis se može povećati od jednog do pet centimetara – objašnjava dr Panfilov uz napomenu da je nedavno imao pacijenta kome je uspeo da produži penis sa 5,7 na 13,3 centimetara. Reč je, kako kaže naš sagovornik, o izuzetnom "kapitalcu" dobrog materijala od kog je moglo tako nešto da se napravi.


Povećanje penisa traže i javne ličnosti, pa i političari.

- Svi oni dolaze sami na konsultacije i pomalo su sramežljivi – kaže dr Panfilov.

Naš sagovornik pamti i diplomatu koji je posle 30 godina braka bio očajan kada je tražio novi i lepši nos, uz obrazloženje da se njegovoj supruzi stari više ne dopada.

Ispostavilo se da se njoj više ništa njegovo nije dopadalo, a krivca je našla u muževljevom nosu. Doktor je, na kraju, uspeo da ga odgovori od operacije.



Ipak, žene u poslednje vreme vode računa i o tome da ne preteraju sa veličinom grudi. Iz funkcionalnih razloga pojedine dame traže i smanjenje stidnih usana, s obrazloženjem da im prevelike stidne usne smetaju prilikom seksualnog odnosa. To su, međutim, retki slučajevi. Takođe, Novosađanke se retko odlučuju na korekciju zadnjice.

Nije tajna ni to da stranci posećuju našu državu kako bi obavili neki od gore pomenutih zahvata. Glavni razlog su cene operacija koje su im u Srbiji, Novom Sadu pristupačnije nego u njihovim matičnim državama.

Cene zahvata nisu zanemarljive jer se kreću od 500 evra pa naviše, dok se operacija korekcije penisa izvodi za oko 3.000 evra.


ŽENE, OPREZ!: Hirurzi napominju da žene treba da vode računa o tome gde odlaze na kozmetičke tretmane i zahvate, jer su greške često moguće. Pogotovo bi trebalo da budu obazrive kod ubrizgavanja tečnog silikona, jer niko ne može da ga odstrani. Svaki hirurg najbolji rezultat postiže kada ima u rukama "nevino" tkivo bez prethodnih ožiljaka. Popravne operacije su moguće, ali se tada retko postiže 100 odsto uspeha, a kod tečnog silikona to niko više nije u stanju potpuno da popravi.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Dorx

    pre 1995 dana i 9 sati

    Čak 25% muškarci? Znači tek 75% žene?! Kao da postoji još 5 kategorija...

    Oceni komentar:
    1
    2