Euromelanoma dan: Zakažite besplatni pregled kože u Domu zdravlja do nedelje

Euromelanoma dan: Zakažite besplatni pregled kože u Domu zdravlja do nedelje

Odeljenje dermatologije  Doma zdravlja  "Novi Sad" i ove godine, kao i više godina unazad, učestvuje u preventivnoj kampanji Euromelanoma dan, koja se održava u ponedeljak, 15. maja, a deo je evropske kampanje za rano otkrivanje malignih tumora kože.

Pored pregleda koji dermatolozi rade, kroz ovu kampanju se promoviše značaj prevencije, rane dijagnoze i ranog lečenja raka kože, prevenstveno melanoma.

S tim u vezi, pozivamo zainteresovane građane da se do nedelje, 14. maja, do 16 časova prijave putem mejla na www.besplatnipregledi.com ili pozivom na telefon 061 2489 703. Svaki građanin će dobiti termin pregleda i ime lekara, kao i naziv objekta gde treba da dođe – na Limanu ili u objekat "Zmaj Ognjena Vuka". 

Stopa oboljevanja od melanoma je u stalnom porastu, pre svega zbog nekontrolisanog izlaganja UV zračenju u prethodnim decenijama, a pored toga rizik je i izlaganje veštačkim izvorima UV zračenja, odnosno, upotreba solarijuma

Pored ovakvih kampanja, pregledi kože i pregledi mladeža (dece i odraslih) sa dermoskopijom obavljaju se u svakodnevnom radu dermatologa i tada pacijenti dobiju savete o faktorima rizika, zaštiti kože od sunca, načinu samopregleda kože i daljim dermatološkim kontrolama.

Građane koji nisu zakazali pregled u okviru ove kampanje, iz DZNS pozivaju da sa uputom izabranog lekara, u svom terminu, obave preventivni pregled kože kod dermatologa u Domu zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kako da ne

  pre 438 dana i 10 sati

  Cak ni za besplatne preglede nema termina

  Oceni komentar:
  1
  2
 • snajka

  pre 438 dana i 8 sati

  Kad je ranije bilo samo telefonom jos se i moglo zakazati, a sad smo napredovali pa više uopšte ne može.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • O Nebeskom Srbinu

  pre 438 dana i 8 sati

  Poslednji meseci, veliki broj bolnih ljudi traži nemački komplex Alpen Flex, jer kao što znamo iz "Ko to tamo peva" -"Nemačka medicina je najbolja!".
  Elem, Srbi iz Zemuna koji su nabavljači ovog leka su ustanovili da će im bolje cureti bale s usta ako prestanu da ga prodaju u Srbiji - već ga bace na Ebay.
  Naravno, nisu propustili da udare ZABRANU na isporuku tog leka u Srbiju, kao valjani Nebseki Srbi.
  https://www.ebay.com/itm/325341442403
  Tako ga ne možemo nabaviti u Srbiji - ni po duploj ceni.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Dragana

  pre 435 dana i 22 sata

  Molim pregled

  Oceni komentar:
  0
  0