Evo kad kreću isplate onima koji su se prijavili za 100 evra

Evo kad kreću isplate onima koji su se prijavili za 100 evra

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se za 24 sata dva miliona i 400 hiljada građana prijavilo za jednokratnu pomoć od sto evra.

Podestio je da cela prijava traje do 5. juna, a da od sutra kreće sa radom i kol centra.

Mali je naveo da sutra, 15. maja,  kreće isplata 100 evra za naše najstarije sugrađane.

Sutra ćemo na račun čak milion penzionera upatiti ovu pomoć od 100 evra. Penzioneri će novac moći da podignu već u subotu, što je pokazatelj da mi ispunjavamo obećanja – rekao je Mali, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Govoreći o prvim uplatama na račune građana, ministar je pojasnio da će nakon uplata penzionerima, novac leći na račune onima koji dobijaju novčanu socijalnu pomoć, a potom onima koji se prijavljuju.

On je naveo da je izuzetno ponosan na sve ljude koji su učestvovali u kreiranju sistema prijavljivanja, koji odlično funkcioniše. Ministar je objasnio da je ceo sistem napravljen da građani ulože što manje vremena i napora da bi došli do 100 evra.

Građani biraju samo banku, mi sve ostalo radimo za njih. Ukoliko imaju račun u toj banci koju su izabrali, novac će biti uplaćen na taj račun, a ako ga nemaju, mi ćemo otvoriti zajedno sa bankama račun u banci koju su izabrali –  naveo je on.

On je rekao da ako neko ne želi da se prijavi za 100 evra i taj novac ostane u budžetu, to će se iskoristiti za projekat Srbija 2025.

Taj projekat je najvažniji. Nas interesuje dugoročni rast. Ulagaćemo u infrastrukturu, bolnice, jeftine stanove, sve što smo obećali. Par meseci smo odložili realizaciju projekta – rekao je on.

Mali je ocenio i da je pomoć od 100 evra važan psihološki faktor, da ljudi osete sigurnost, te da je država pokazala da podržava građane.

Mali je naveo da je cilj da u narednim godinama imamo plate preko 900 evra.

Oceni vest:
12
18

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Georg

  pre 1110 dana i 19 sati

  Kaže milion penzionera šta je sa ostatkom od sedamsto hiljada oni neće dobiti !!!

  Oceni komentar:
  1
  7