Evo kad pomoć države leže zdravstvenim radnicima, mladima i penzionerima

Evo kad pomoć države leže zdravstvenim radnicima, mladima i penzionerima

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da prijavljivanje za dobijanje pomoći od 100 evra za mlade između 16 i 29 godina počinje 15. januara i traje do 30. januara, a da će isplata početi 1. februara.

On je najavio je i da će pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od po 10.000 dinara početi 14. januara, a 10. februara penzionerima isplata po 20.000 dinara.

VUČIĆ: Po 10.000 dinara za zdravstvene radnike krajem januara


Mali
je gostujući na TV Pink objasnio da će prijava za 100 evra za mlade biti ista kao što je bila i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.

Jednostavno se upiše ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, račun u banci a onaj ko nema račun treba da izabere banku a mi ćemo mu otvoriti račun u toj banci, izjavio je ministar finansija.

Prijava za 100 evra pomoći za mlade: Kad, gde, kako

Naveo je i da primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti automatski uplaćen.

Ministar je najavio i da će se Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, sa kojima će se brzo izaći, predložiti kako da se mladima pomogne da kupe stan i istakao da će se to najverovatnije raditi tako što će država pokriti novac neophodan za učešhe pri kupovini stana

Oceni vest:
8
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Admir mustafovic

    pre 810 dana i 1 sat

    Ja sam Admir

    Oceni komentar:
    1
    1
  • bela lentner

    pre 809 dana i 14 sati

    sta je sa ovima koji imaju 39god dali oni imaju pravo za pomoci ili primaju socijalnu pomoc

    Oceni komentar:
    1
    3