Evo kako će biti organizovana kombinovana nastava

Evo kako će biti organizovana kombinovana nastava

Tim za škole je odlučio da će iduće nedelje kombinovanu nastavu imati učenici od petog do osmog razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci u svim školama u Srbiji.

Ova nastava se organizuje tako da se odeljenja koja imaju više od 16 učenika dele u dve grupe. Jedna grupa na nastavu u školu dolazi ponedeljkom, sredom i petkom, dok druga grupa tim danima nastavu prati na daljinu. Druga grupa časove u školi pohađa utorkom i četvrtkom, a prva je tim danima na onlajn nastavi.

Naredne nedelje, ako bude doneta odluka da se nastavi sa kombinovanim modelom, grupe prisustvuju neposrednjoj nastavi po obrnutom rasporedu, piše "Danas".

Ovo pravilo ne važi za odeljenja koja broje manje od 16 đaka. Stručnim uputstvom o organizaciji nastave je predviđeno da se ova odeljenja ne dele na grupe, već da svi đaci imaju časove u školi.

Što se tiče dužine trajanja školskog časa, tu promena nema – časovi traju po 45 minuta i održavaju se po uobičajenom rasporedu.

Nadležni su još uoči početka školske godine, kada su doneta stručna uputstva o organizaciji nastave, preporučili školama da se za đake koji nisu na neposrednoj nastavi časovi organizuju u realnom vremenu, bilo preko lajvstrima, platforme za učenje i drugih elektronskih kanala komunikacije.

Kada je reč o ocenjivanju, i usmene i pisane provere znanja se održavaju kada su učenici u školi. 

RUŽIĆ: Mlađi osnovci na neposrednoj nastavi, a ostali po kombinovanom modelu


Podsećamo, Tim za škole doneo je odluku da od 24. januara, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan