Evo kako da koristite Google mape u romingu bez trošenja interneta

Evo kako da koristite Google mape u romingu bez trošenja interneta

Tiktoker Nikola Jovanović je u jednom od svojih videa objasnio na koji način možemo koristiti Google mapu kada nemamo internet.

Dok ste povezani na wi-fi potrebno je da otvorite aplikaciju Google Maps na telefonu. Zatim treba kliknuti na ikonicu vašeg profila u gornjem desnom uglu i izabrati offline maps. Tu možete selektovati deo mape koji želite da sačuvate, a koji kasnije možete koristiti i kada ugasite mobilni internet.

Jedina negativna stvar ove mape jeste to što ne pokazuje gužve u saobraćaju, a može vam zauzeti i dosta memorije na telefonu, prenosi City magazin.

@nik_jovanovic Google Maps BEZ Rominga Da li znate da google mape mogu da se koriste u romingu bez trošenja interneta. Kada putujemo u neku stranu zemlju, uvek je frka sa korišćenjem mobilnog interneta, a često putujemo i na neke lokacije na kojima nema signala. Evo šta treba da uradite da biste download-ovali Google mape za offline korišćenje: Dok ste na wifi-u, otvorite aplikaciju Google maps na telefonu, kliknite na ikonicu vašeg profila u gornjem desnom uglu i izaberite offline maps. Ovde možete da selektujete deo mape koji želite da download-ujete i kasnije možete da ga koristite i kada ugasite mobilni internet. Evo ja sam trenutno u Brčkom i treba da vozim do Budimpešte, sačuvaću ovaj deo mape, dajem joj ime i to je to. Sada mogu da deaktiviram wifi i mobilni internet, i bez problema pravim rutu. Naznačeno je da je mapa offline. Jedina negativna stvar je što offline mapa ne prikazuje gužve u saobraćaju i može vam zauzeti dosta prostora na telefonu. Napišite mi u komentaru da li ste znali za ovo i da li vam je bilo korisno. #marketigsaveti #marketingdrustvenihmreza #digitalnimarketing #digitalnimarketingsaveti #nikolajovanovic #tiktoksaveti #instagramsaveti #googlemarketing #googleoglasi ♬ original sound - jovanovic.nikola

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miloš Marjanović

  pre 295 dana i 15 sati

  Rupa na saksiji je upravo izmišljena

  Oceni komentar:
  1
  8