Evo šta kupuju gradska preduzeća pred kraj 2015: Od rokovnika do teretane!

Evo šta kupuju gradska preduzeća pred kraj 2015: Od rokovnika do teretane!

Nova 2016. godina JKP „Informatika“ doneće nove kamere za obezbeđenje važnih objekata, „Vodovodu i kanalizaciji“ novu računarsku i multimedijalnu opremu, a radnike JGSP Novi Sad čeka novi sistem za evidenciju ulaska i izlaska iz firme. Ovo su samo neki od tendera gradskih preduzeća koji su raspisani krajem ove godine, a čija se realizacija očekuje početkom sledeće.

Na internet stranicama javnih preduzeća u Novom Sadu objavljeni su javni pozivi za tendere koji se održavaju u decembru, ali od svih firmi čiji je osnivač Grad, samo je „Čistoća“ u javnoj nabavci ovoga meseca planirala kupovinu novogodišnjih paketića za decu zaposlenih. Druga preduzeća poklone za najmlađe nisu navela na svojim sajtovima u rubrici „javne nabavke“, što ne isključuje mogućnost da će ih kupiti.

„Čistoća“  bi u novoj 2016., ako tenderi budu uspešni, trebala da bude bogatija za dizalicu za pražnjenje podzemnih kontejnera. 

Ako je suditi prema tenderima raspisanim u ovom mesecu, sledeće godine Novi Sad će postati bogatiji za nova igrališta, kao i za opremu za razonodu najmlađih sugrađana. Pretražujući dokumentaciju nismo uspeli da saznamo o kojim lokacijama je reč.

Na sajtu „Vodovoda“ ovaj decembar, bar što se tiče tendera, je prilično aktivan, jer su objavljene čak dve nabavke velikih vrednosti:  izgradnja kanalizacione mreže u delu Karagače do puta za Bukovac u Petrovaradinu i nabavka multimedijalne, računarske i prateće opreme. Što se tiče poslovnih partnera „Vodovoda“, u narednoj godini oni mogu računati na nove rokovnike i kalendare.

„Lisje“ bi trebalo da se ponovi sa belom tehnikom, ali su nam podaci o vrsti, količini i nameni ovih uređaja ostali nepoznati, jer na internet stranici tog preduzeća nije moguće izuzev naslova tendera dobiti detaljnije podatke o istom.

Nabavka delova i tehničke opreme u fokusu je GSP-a, bar tako piše na stranici tendera, dok je za „Put“ najviše javnih nabavki vezano za asfaltnu bazu. Po našoj slobodnoj proceni najznačajniji tender za JKP „Tržnicu“ u ovom mesecu je onaj za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju Satelitske pijace.

„Toplana“ će tokom sledeće godine biti obskrbljena novim protivpožarnim aparatima i ostalom vatrogasnom opremom, a radnici ovog preduzeća imaće mogućnost usavršavanja u oblastima upravljanja sistema menadžmenta.

Javno preduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina poznatiji kao Spens ovoga decembra putem javne nabavke traži izvođače radova za opremanje teretane.

Kada je reč o „Poslovnom prostoru“ kraj kalendarske 2015. dočekuje raspisujući konkurse za izvođače radova na izgradnji i održavanju objekata u njihovoj nadležnosti, dok sa druge strane „Zelenilo“ nabavlja sadnice i mehanizaciju za održavanje zelenih površina, što su i osnovne delatnosti tih firmi.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan