Evo šta su Splićani odgovorili Novosađaninu na njegovo pitanje o parkiranju

Evo šta su Splićani odgovorili Novosađaninu na njegovo pitanje o parkiranju

Nije redak slučaj da automobili sa srpskim tablicama "stradaju" u Hrvatskoj, pa je nedavno jedan muškarac iz Novog Sada na društvenoj mreži Fejsbuk postavio pitanje gde u Splitu može bezbedno da parkira svoj auto i ostavi ga nekoliko dana.

Gde mogu da bezbedno parkiram i ostavim 7 dana auto u Splitu? (dolazim iz Srbije i tablice su srpske). Možda neka garaža zatvorenog tipa sa kamerama ili obezbeđenjem ili tako nešto... ili dajte neke još predloge gde i kako da to rešim.... Hvala unapred – pitanje je koje je Novosađanin postavio u Fejsbuk grupi "Putoholičarski savetnik za jeftina i ugodna putovanja".

Ubrzo su se u komentarima javili mnogi građani Splita nudeći mu razne predloge, a jedna žena se čak ponudila da vozilo parkira u njenom dvorištu.

I ja živim u Splitu i imam mnogo prijatelja koji su dolazili iz Srbije. Nikada nije bilo problema, ako želite evo pred moju kuću može. Lično ću se pobrinuti za nadzor ako treba, ali mislim da neće biti potrebe. WELCOME – napisala je gospođa.

Pozdrav, ako do sada nisi pronašao mesto za parkiranje, imam kuću blizu City centra one i možeš da ostaviš auto kod mene u dvoru, ima dovoljno mesta – predložio je jedan čovek.

Ako želite, možete da parkirate auto ispred moje kuće, besplatno naravno. Jedini je 'problem' što sam u Kaštel Lukšiću – javio se u komentarima još jedan Dalmatinac.

U manjoj meri bilo je i drugačijih komentara 

Nigde… nađi drugu destinaciju i uživaj, a Split obiđi u jednom danu, pogledaj šta ima i super. Kažem dobronamerno, da ne upropastite godišnji – piše u komentaru.

Svoje mišljenje u grupi podelio je i lovac iz kviza Potera Krešimir Sučević-Međeral.

– Ja ne znam zašto se svi prave grbavi. Jasno je da su šanse da se njegovom autu nešto dogodi male, ali postoje. A mislim da niko ne želi na povratku sa odmora da doživi situaciju u kojoj će pre povratka u Srbiju morati da krpi gume na autu, kupuje retrovizor, sanira lim ili boktepitaj što još. Zapravo, najbolje bi bilo da izvuče neku od onih starih cerada i njome potpuno prekrije auto, onda ga može parkirati bilo gde –napisao je Sučević-Međeral, prenosi Slobodna Dalmacija.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Kome treba odlazak tamo i zašto

  pre 883 dana i 9 sati

  Još uvek smo jedinstveno bratstveni, nema sumnje.

  Oceni komentar:
  5
  4