FBI upozorio građane da nikako ne pune telefone na javnim punjačima

FBI upozorio građane da nikako ne pune telefone na javnim punjačima

Američki Federalni istražni biro (FBI) apelovao je na građane SAD da se uzdrže od korišćenja punktova ili stanica za punjenje telefona na aerodromima, hotelima i drugim javnim mestima, jer postoji opasnost od zloupotrebe i hakovanja uređaja.

Izbegavajte korišćenje punktova za punjenje na aerodromima, u hotelima ili u tržnim centrima. Postoje načini javne upotrebe, odnosno zloupotrebe USB portova za ubacivanje virusa i softvera na uređaje – saopštio je FBI.

Oni su u saopštenju takođe posavetovali ljude da nose svoje punjače i USB-ove i da koriste utičnicu.

FBI nije jedina federalna agencija koja je izdala upozorenje o punjaču za telefone. To je učinila i Federalna komisija za komunikacije (FCC), koja je takođe saopštila da USB portovi mogu da se zloupotrebe za ubacivanje virusa na uređaje korisnika.

Ova taktika poznata je pod nazivom "đus džeking".

Takvi virusi mogu da pruže pristup osetljivim podacima, uključujući šifre, što se može koristiti za različite oblike krađe identiteta.

Određeni uređaji, uključujući pojedine ajfone, nude zaštitu protiv "đus džekinga" upozoravanjem korisnika o nesigurnoj ili nebezbednoj konekciji, ali sofisticirani virus može da zaobiđe sva upozorenja.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan