Festival "Dunavski dijalozi" održava se na više lokacija do 28. septembra

Festival "Dunavski dijalozi" održava se na više lokacija do 28. septembra

Deveti Festival savremene umetnosti "Dunavski dijalozi" svečano je otvoren i trajaće do 28. septembra na više lokacija u Novom Sadu.

Festival u svojoj osnovi nastoji da omogući direktan kontakt srpskih umetnika sa umetnicima iz zemalja dunavskog regiona. Umetnički direktor određuje tematski okvir te poziva ugledne kolege, selektore iz pojedinačnih zemalja na Dunavu da predstave aktuelnu scenu samostalnom ili grupnom izložbom.

Ove godine u programu dominira centralna izložba "Društvo i umetnost u okolnostima iznuđene realnosti" u Muzeju savremene umetnosti, gde će se održati i istoimena međunarodna konferencija. Pored centralne, biće upriličene i postavke "Novi Sad+" u Katoličkoj porti, "Bugarsko-srpski umetnički dijalozi" na tri lokacije – SULUV, Mali likovni salon i Galerija "Bel art" i Dijalog Temišvar – Novi Sad u Petrovaradinu - Veliki ratni bunar, Podzemne vojne galerije i Trg prote Mihaldžića.Ostvarena je i saradnja sa jednim od najznačajnijih svetskih festivala medijske umetnosti "Ars Elektronikom" u Lincu, te će program "Dunavskih dijaloga" činiti posebnu "Baštu Novi Sad" na ovom festivalu.

Dunavske dijaloge organizuje galerija "Bel art" od 2013. godine. Do sada je učestvovalo preko 400 umetnika, kustosa i teoretičara umetnosti  iz 14 zemalja.

Ovogodišnji detaljan program možete pogledati na linku.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan