Festival lampiona u subotu u Novom Sadu

Festival lampiona u subotu u Novom Sadu

Prva studentska humanitarna fondacija "Osmeh na dar" u saradnji sa gradom Novim Sadom i OPENS-om u subotu, 18. novembra organizuje drugi "Osmehov festival lampiona", kao uvod u predstojeću dvanaestu novogodišnju akciju fondacije.

Cilj ovogodišnjeg festivala lampiona je prikupljanje pomoći odeljenju prevremeno rođenih beba u Novom Sadu za kupovinu pulsnog oksimetra i prikupljanje sredstava za novogodišnje paketiće za ugrožene mališane širom Srbije.

Lampione je moguće preuzeti na licu mesta uz minimalnu donaciju od 300 dinara, a za dobru atmosferu pobirnuće se DJ Rasha i NS Dj'z Crew.

Fondacija "Osmeh na dar" do sada je organizovala 11 novogodišnjih akcija s ciljem da pomogne socijalno ugroženu i bolesnu decu. Svoju misiju širenja osmeha započeli su studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu još 2006. godine, kako bi pomogli deci na Kosovu i Metohiji ali ubrzo akcije su se proširile na celu teritoriju Srbije, čime se osmehova porodica značajno proširila. Do sada su pomogli velikom broju mališana u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Obrenovcu, Kuršumliji, Čačku, Jagodini, Vojvodini i Kosovu i Metohiji, a ove godine Fondacija nastavlja svoju nasmejanu misiju iz Novog Sada kako bi obezbedili još više osmeha.

Svi su pozvani da dođu na Kej žrtava racije u subotu u 16 sati da zamisle želje, puste lampione i pomogu mališanima širom Srbije.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan