Finale takmičenja "FIMEK nagrađuje znanje" u utorak u Novom Sadu

Finale takmičenja "FIMEK nagrađuje znanje" u utorak u Novom Sadu

Na novosadskom Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment će se u utorak, 13. februara, održati veliko finale takmičenja za sve maturante Vojvodine – "FIMEK nagrađuje znanje" tradicionalno.

Kako se navodi u saopštenju,  od 45 prijavljenih škola iz 21 grada Vojvodine u finalu će se naći samo četiri koje su pokazale najbolje znanje, i to Gimanzija "20. oktobar" iz Bačke Palanke, Tehnička škola "9. maj" iz Bačke Palanke, Gimnazija "Branko Radičević" iz Stare Pazove i Srednja ekonomska škola iz Sombora.

Takmičenje "FIMEK nagrađuje znanje" tradicionalno, koje je zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, počelo je 24. januara .2018. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Koncept takmičenja "FIMEK nagrađuje znanje" zamišljen je na način da vojvođanski maturanti kroz zabavu jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost.

- Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse i da za to budu nagrađeni – poručuju s FIMEK-a.  

Od 45 škola, koliko je učestvovalo u kvalifikacijama, u polufinale se plasiralo devet ekipa koje su pokazale izvanredno znanje iz opšte kulture i informisanosti. U finalu, takmičari će, pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti, pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema.

Pored toga, mr Zdravko Živković će takmičarima zadati dodatni zadatak, da reše slagalicu "Doris" koja je proglašena za najbolju slagalicu od strane najprestižnijeg američkog časopisa Games, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G.

Finale takmičenja za sve maturante Vojvodine “FIMEK nagrađuje znanje” tradicionalno svojim prisustvom uveličaće istaknuti predstavnici privrede.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan