Fondacija Divac i "Promenada" pomažu srednjoškolcima: Znanje se isplati (FOTO)

Fondacija Divac i "Promenada" pomažu srednjoškolcima: Znanje se isplati (FOTO)

Dve kutije za donacije najboljim učenicima koje će stipendirati Fondacija "Ana i Vlade Divac" postavljene su ove nedelje u prizemlju i na drugom spratu tržnog centra Promenada. Kako je rečeno u utorak prilikom promocije, cilj akcije je da građani, ali i društveno odgovorne kompanije pomognu talentovanim srednjoškolcima iz cele Srbije koji potiču iz socijalno ugroženih porodica. 

Prema rečima Uroša Delića iz Fondacije "Ana i Vlade Divac", u prethodne dve godine su podržali 139 mladih sa stipendijama od 10.000 dinara mesečno.- To je za njih bio veliki podstrek i nagrada da mogu nastaviti sa svojim obrazovanjem još dalje i uspešnije, ali i da vide da imaju podršku za to što rade. Otvaranjem dve kutije za donacije u Promenadi data je prilika i građanima da podrže naš program. To je takođe i način da komuniciramo sa kompanijama i da ih pozovemo da nam se pridruže. Cilj nam je da obezbedimo stipendije za što veći broj talentovanih i uspešnih srednjoškolaca iz cele države koji potiču iz socijalno ugroženih porodica. Moto naše kampanje je "Znanje se isplati" – objasnio je Delić.

Promociji kutija za donacije prisustvovali su i talentovani mladi učenici Svetlana Stojšić, Vito Ilić, Momir Stanišić i Igor Pal, koji su već bili, ili jesu, korisnici stipendija Fondacije "Ana i Vlade Divac". Šesnaestogodišnji Momir Stanišić, učenik je Srednje elektrotehničke škole "Mihajlo Pupin" u Novom Sadu. Dobitnik je nagrada na republičkim i opštinskim takmičenjima iz fizike, matematike i osnova elektrotehnike, a planira da upiše FTN i da  jednog dana postane IT inženjer.

Svetlana Stojšić iz Obrovca, učenica je Srednje medicinske  škole "7. april" u Novom Sadu i osvajala je priznanja na takmičenjima iz biologije i srpskog jezika i književnosti. 

Vito Ilić iz Novog Sada pohađa  Srednju muzičku školu "Isidor Bajić" i  prošle godine je na republičkom takmičenju osvojio prvo nagradu iz tamburice, kao i  na Festivalu umetničke tambure, a ove godine bio je najbolji iz tamburice i kontrabasa na takmičenju "Raspevane strune" . 

Marketing menadžer šoping centra Promenada, Darja Kustudija, pozvala je posetioce da donacijama pomognu mladima da zakorače u svetliju budućnost, jer time pomažu razvoj zajednice u celini. 

Oceni vest:
5
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Limanci

  pre 1335 dana i 13 sati

  Prokenjada

  Oceni komentar:
  1
  1