Fondacija Vega IT: Zasađeno više od 200 sadnica u sklopu akcije "Vrati prirodi"

Fondacija Vega IT: Zasađeno više od 200 sadnica u sklopu akcije "Vrati prirodi"

Fondacija novosadske kompanije Vega IT, zajedno sa brendom DechkoTzar, napravila je kolekciju majica "Vrati prirodi", s ciljem da sav prihod od njihove prodaje bude usmeren na ozelenjavanje. Nakon nešto više od 5 meseci trajanja akcije, prikupljen je novac za više od 200 sadnica koje su ovog vikenda i zasađene na ulazu u Sremske Karlovce.

Finalni događaj akcije "Vrati prirodi" okupio je Karlovčane, ekološki osveštene kompanije, zaposlene i njihove porodice, kako bi poboljšali uslove urbane klime i zelenilom oplemenili sve posećenije šetalište i biciklističku stazu u Sremskim Karlovcima.

Kroz ceo proces, saveznik akcije bilo je i ekološko udruženje Pokret gorana Vojvodine. Pored organizacione i stručne pomoći, oni su na samoj sadnji obučavali volontere i pobrinuli se da sve sadnice budu uspešno zasađene.

– Želimo da ovaj prostor, koji od završetka gradnje brze pruge i nove saobraćajnice pored nje koja vodi do Dunava, Karlovčani obilato koriste za šetnju i rekreaciju, oplemenimo zelenilom i tako učinimo prijatnijim i atraktivnijim – poručila je Dušica Milenković iz Pokreta gorana Vojvodine.

Neke od biljnih kultura koje su zasađene su vrba, crni bor, hrast, jablan, bela topola, grab, sibirski brest i japanske trešnje.

Narednih dana članovi Pokreta gorana Vojvodine će zalivati i podvezivati posađeno drveće.     

                      

"Vrati prirodi" pomogle su kompanije BrisbaneDigital, 3lateral i UnderIT i, na taj način, značajno doprinele ozelenjavanju krajolika u Sremskim Karlovcima.


– Osmislili smo ovu kampanju kao spoj prirode, slobode i programiranje, želeći da učinimo sve koji kupe majicu svojevrsnim ambasadorima prirode. Prodate majice doprinele su kupovini sadnica za ovu akciju, ali će i u godinama koje dolaze ostati podsetnik da nastavimo da pomažemo prirodi da se obnavlja i da joj se iznova vraćamo – ističu iz Fondacije Vega IT.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neko tamo

  pre 118 dana i 20 sati

  Hvala Bogu da se neko u ovoj zemlji setio da pomogne životnoj sredini. Država ništa ne radi na top pitanju, jer su reke mahom sve zagađene otpadnim vodama i kojekakvim smećem. Bitno je da se grade fudbalski stadioni. Sramota!!!! Da nema ovih dobrovoljnih akcija, ne bi se zasadilo nijedno drvo.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Pohvala

  pre 118 dana i 20 sati

  Ma, lepo je to. U suštini, Vega je ozbiljna firma i vidi šta tišti Novosađane, bolje od političara i gradskih dužnosnika.
  Pa su uradili lep i koristan marketinški potez.
  Kamo sreće da i druge mega firme uvide da takav potez dugoročno koristi svima.

  Oceni komentar:
  0
  9