FOTO: Banijska ulica dobila uređenu saobraćajnicu i 38 parking mesta

FOTO: Banijska ulica dobila uređenu saobraćajnicu i 38 parking mesta

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije uspešno je realizovala još jednu investiciju predviđenu Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2018. godinu, javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Kako se navodi u saopštenju, pre nekoliko dana u potpunosti su završeni radovi na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture u Banijskoj ulici naTelepu.

Da, podsetimo, Banijska ulica na jednom svom delu, do Futoškog puta, ima izgrađen kolovoz, dok na delu prema Bulevaru patrijarha Pavla nije postojala oformljena saobraćajnica, kao što se vidi na ovoj fotografiji iz avgusta meseca.


Radovi koji su izvedeni, navodi se dalje, obuhvatili su izgradnju saobraćajnice dužine 87 m i širine 5 m, predviđene za dvosmerni saobraćaj, kao i obostranih pešačkih staza širine 1,9 m. Izgrađen je parking sa obe strane saobraćajnice i time je dobijeno ukupno 38 parking mesta u ovom delu ulice.Ž


Postavljanjem tri stuba sa šest svetiljki, novoizgrađena saobraćajnica dobila je i odgovarajuće osvetljenje, a obavljeni su i radovi na podzemnoj infrastrukturi, što podrazumeva izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže, navode iz Kabineta gradonačelnika.


Ova investicija vredna je 28 miliona dinara, a njen značaj ogleda se prvenstveno u tome što je Banijska ulica sada dobila izlaz na Bulevar patrijarha Pavla i time postala znatno funkcionalnija u saobraćajnom smislu, kaže se na kraju saopštenja iz Gradske kuće. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nenad

  pre 1939 dana i 8 sati

  Mislite na kraj ulice.... Ostalih 90% ulice su u rupama i kraterima.....

  Oceni komentar:
  0
  0