FOTO: Budući policajci i policajke posetili Dečije selo u Sremskoj Kamenici

FOTO: Budući policajci i policajke posetili Dečije selo u Sremskoj Kamenici

Polaznici 14. i 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku posetili su Dečije selo "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici i štićenicima tog sela uručili televizor najnovije generacije i slatkiše.

Kako je javljano na sajtu MUP Srbije, poseta je organizovana na incijativu polaznika, koji su izrazili želju da deci i mladima, štićenicima ovog sela uruče prigodne poklone, a akciji su se pridružili i zaposleni u Centru za osnovnu policijsku obuku.


Promovisanje univerzalnih društvenih vrednosti jedan je od primarnih ciljeva osnovne policijske obuke, poručuje se u saopštenju, te dodaje da su polaznici 14. i 15 klase još jednom i ovom incijativom i akcijom koja je usledila nakon nje, pokazali da je policija tu zbog građana, posebno onih kategorija kojima je zaštita i podrška najpotrebnija.Kroz razgovor i srdačno druženje sa starešinama i polaznicima i polaznicama Centra za osnovnu policijsku obuku, deca su imala priliku da se bliže upoznaju sa radom policije. 

Vršilac dužnosti direktora Derčijeg sela Mirko Jankelić zahvalio se polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku na prigodnim poklonima.


Pomoćnik načelnika Centra, policijski savetnik Želimir Mrdalj istakao je da je cilj ovakvih akcija uspostavljanje poverenja i razvijanje svesti kod najmlađih da su policajci tu da brinu od njima i da im se uvek mogu obratiti kada im zatreba pomoć.


Foto: MUP Srbije

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan