FOTO: Deca sa Detelinare poslala ekološku poruku za praznike

FOTO: Deca sa Detelinare poslala ekološku poruku za praznike

Nekoliko stotina mališana sa Detelinare, okitilo je u petak, 17. decembra, recikliranim materijalom jelke postavljene ispred stare robne kuće u ovom delu gradu.

Događaj "Jelka sa porukom za Novi Sad" doprinosi izgradnji ekološke svesti od malih nogu, a četvrtu godinu je organizuju Udruženje građana "Novi Sad" i Sportisimo sportska porodica.

Deca iz okolnih vrtića i škola, zajedno sa svojim vaspitačicama i učiteljicama, počeli su se okupljati oko pola deset pre podne i brzo su ispunili zelenu površinu u ulici Milenka Grčića. Uz muzičku podlogu sa razglasa i šolju toplog čaja okitili su jelke sa busenom koristeći ukrase od papira, plastičnih boca i starih sijalica. Ostavljali su na granama ceduljice, na kojima je pisalo "Voleo bih da imamo puno fudbalskih lopti", "Želim da okolina bude čista", "Voleli bismo mini zoo-vrt na Detelinari", ali i mnoge druge poruke.


Prema rečima Gorana Bajšanskog, predsednika Udruženja građana "Novi Sad", predškolski i osnovnoškolski uzrast je najbolji period da se najmlađima usadi svest o čuvanju životne sredine.

– Naša je obaveza da deci ukažemo na prave vrednosti jer ako to ne učinimo šta ćemo im ostaviti u nasleđe. Mislim da je Detelinara dala primer svim kvartovima kako sa raznim priredbama možemo oplemeniti sredinu u kojoj živimo – poručio je Bajšanski.


Manifestaciju je podržalo nekoliko udruženja građana, Grad Novi Sad, kao i društveno odgovorne kompanije.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan