FOTO: Deo Keja posle pet godina ponovo otvoren za saobraćaj

FOTO: Deo Keja posle pet godina ponovo otvoren za saobraćaj

Deo saobraćajnice duž Beogradskog keja, koji je bio blokiran zbog izgradnje novog drumsko-železničkog mosta, od danas je ponovo u funkciji.

Da podsetimo, taj deo Beogradskog keja bio je zatvoren od 2013. godine. Prvobitan plan je bio da bude zatvoren na dve godine, ali je to potrajalo do kraja 2018.
 


Beogradski kej je bio zatvoren najpre zbog izgradnje drumsko-železničkog mosta, a nakon njegovog otvaranja, bilo je potrebno demontirati most "Boško Perošević".


 

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković izjavio je da to doprinosi boljoj saobraćajnoj povezanosti sa ulicom Bajči Žilinskog, sa Industrijskom zonom i sa autoputem, kao i da su od danas stvoreni uslovi za rekonstrukciju ulica na Podbari i u Almaškom kraju.

- Počećemo sa rekonstrukcijom Ulice Marka Miljanova koja spada u primarnu gradsku mrežu saobraćajnica, za šta je opredeljeno 150 miliona dinara, od kojih polovinu troškova snosi Grad, a polovinu Pokrajina. Pored toga, planirana je rekonstrukcija 20 ulica na Podbari. U prvoj od četiri faze, izvodiće se radovi u osam ulica i za te potrebe smo izdvojili 100 miliona dinara – izjavio je Vladimir Stojković.

 
 

Direktorka projekta izgradnje novog drumsko-železničkog mosta Anita Dimovski je objasnila da je u okviru projekta izgradnje mosta i rehabilitacija Beogradskog keja, a da će se funkcionalnost novog mosta i pristupnih saobraćajnica u potpunosti ostvariti u drugoj polovini 2019. godine.
 
 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan