FOTO: Do 13 sati izašlo 23,4 odsto birača, nepravilnosti u Zrenjaninu, Kuli, Kucuri...

FOTO: Do 13 sati izašlo 23,4 odsto birača, nepravilnosti u Zrenjaninu, Kuli, Kucuri...

Biračka mesta su otvorena do 20 časova...

"Večernje novosti" su objavile da je prema podacima IPSOS Srbija pristiglih sa biračkih mesta izlaznost na izborima u Srbiji do 13 časova 23,4 odsto.

Nešto ranije, posmatračka misija CRTA je saopštila da je na parlamentarnim izborima do 12 časova na glasanje izašlo je ukupno 18,3 odsto građana upisanih u birački spisak.


Kako prenosi N1, posmatračka misija CRTA je zabeležila jedan slučaj takozvanog "bugarskog voza" ispred biračkog mesta 48 u Zrenjaninu i slučaj je prijavljen policiji.

Naši posmatrači su uočili jedan od najvećih problema, o kojima se puno priča, to je potkup glasova. Prijavili su policiji u Zrenjaninu slučaj "bugarskog voza" utvrdili da se kontinuirano događalo da birači dolaze na jedan punkt pre i posle glasanja, gde dolazi do razmena nekakvog materijala, sada je na policiji – rekao je šef posmatračke misije CRTA Raša Nedeljkov.

MUP Srbije se nakon prijave oglasio saopštenjem u kome je navedeno da pripadnici policije nisu zatekli prijavljene osobe ispred biračkog mesta u Zrenjaninu, javlja N1.

CeSID je zabeležio više nepravilnosti od otvaranja biračkih mesta jutros u sedam časova, kada su počeli parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji. Prema rečima Emilije Orestijević iz Cesida, nepravilnosti su podeljene u sedam kategorija, a kao grublje nepravilnosti navode vođenje paralelnih evidencija u Kuli i porodične glasanje na jednom biračkom mestu.

Kako saznaje "Danas", Socijalistička partija Srbije (SPS) uložila je prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) zbog, kako su naveli, javne isplate novca za glas u kafani koja se nalazi u strogom centru mesta Kucura pored Vrbasa. Portal VOICE na svom lajv blogu piše da su to potvrdili i brojni meštani ovog sela.


U Novom Sadu, na biračkom mestu broj 180, u A.D "Železnice Srbije", u toku prepodneva, svoje glasačko pravo su iskoristili Maja Gojković, članica Glavnog odbora SNS-a i Predsednica republičke skupštine i Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Magistar Bojan Radojević, prvi na listi "METLA 2020" kandidata za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada, glasao je jutros u 9.09 časova na biračkom mestu 99, u KUD-u "Svetozar Marković”, Novi Sad.

 

Izvori: N1, danas.rs, Večernje novosti,  mojnovisad

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Alo, Alo, Preševo i Bujanovac?

  pre 1340 dana i 12 sati

  I red je da izlaznost bude 120%, kada je Lider Baljkana u pitanju.
  Prvo malo izbori, a posle Đi-Đi. Oko Vidovdana.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Vasa Ladacki

  pre 1340 dana i 11 sati

  Jel ostao neko da zivi u Bosni? ..svi su u Novom Sadu...

  Oceni komentar:
  0
  6