FOTO: Dom zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka dobio vrednu novu opremu

FOTO: Dom zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka dobio vrednu novu opremu

Zahvaljujući ulaganju Grada Novog Sada, objekat ''Jovan Jovanović Zmaj'' Doma zdravlja "Novi Sad" dobio je novu, savremenu medicinsku opremu, javljaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kako se navodi u saopštenju, u cilju unapređivanja kapaciteta primarne zdravstvene zaštite Novosađana, putem resorne gradske uprave nabavljeni su ultrazvučni aparat za RTG dijagnostiku, digitalni mamograf, stomatološka stolica, aparat za OPT telerendgen sa laserskim medicinskim štampačem, kao i pet vozila za Službu kućnog lečenja. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, dodaje se, posetio je taj objekat i tom prilikom naglasio da je Dom zdravlja Novi Sad jedna od najbolje opremljenih ustanova primarne zdravstvene zaštite u Srbiji.- Vrednost ove opreme je oko 40 miliona dinara, a sve radimo kako bi zaposleni imali što bolje uslove za rad na zdravstvenoj zaštiti građana. Akcenat uvek stavljamo na preventivne preglede i Dom zdravlja je konačno dobio mamograf prvoklasnog kvaliteta koji košta 20 miliona dinara. Nastavljamo da podržavamo kapitalne projekte Doma zdravlja, a za sledeću godinu spremamo projektovanje novog objekta na Adicama. Dom zdravlja treba da isporuči projekat u prvoj polovini naredne godine, a mi smo spremni da, rebalansom budžeta, u drugoj polovini 2019. obezbedimo sredstva za njegovu izgradnju. Namera nam je da se otvori ambulanta i na Sajlovu i da primarna zdravstvena zaštita bude što pristupačnija. Projekat kompletne rekonstrukcije objekta ''Liman'' je u finalnoj fazi, a realizuje se preko Кancelarije za upravljanje javnim projektima. To je investicija reda veličine 400 miliona dinara, i tako nešto nije urađeno 40 godina. Takođe spremni smo da projekat rekonstrukcije i nadogradnje objekta na Novom naselju takođe kandidujemo kod Кancelarije za upravljanje javnim projektima –
 rekao je Miloš Vučević, a prenosi njegov kabinet.Prema rečima direktora Doma zdravlja prim. dr Veselina Bojata, nabavljena oprema je premijum klase i doprineće podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga. On je takođe naglasio da je po prvi put urađena detaljna analiza objekata Doma zdravlja, te da normativi predviđaju da Adice treba da dobiju objekat površine od oko 1.000 kvadrata, za šta je već urađen elaborat.


Кako je rekao, Dom zdravlja vodi računa i o edukaciji i stvaranju stručnog kadra, pa je preko 30 mladih ljudi na specijalizaciji u toj ustanovi, a primljeni su i novi lekari koji su fakultet završili sa prosečnom ocenom preko 9.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan