FOTO: DSS poziva Novosađane na "Protest protiv smrada"

FOTO: DSS poziva Novosađane na "Protest protiv smrada"

Aktivisti novosadskog ogranka Demokratske stranke Srbije danas su javnim aktom simbolično pozvali stanovnike Novog Sada na "Protest protiv smrada". koji će se održati u četvrtak, 18. aprila, u 18 časova na uglu Beogradskog keja i Marka Miljanova, javljeno je iz Gradskog odbora te političke partije.

Tom prilikom, figuri spomenika azerbejdžanskom kompozitoru Uzeiru Hadžibejliju na Beogradskom keju postavili su štipaljku na nos i pištaljku oko vrata, čime je simbolično, navode iz DSS-a, i spomenik "anonimnom muzičaru" pozvao na "Protest protiv smrada".


– Gradi se Nova glavna crpna stanica kod Žeželjevog mosta. Ona treba da prikupi svu novosadsku kanalizaciju na jednom mestu, a potom da je neprečišćenu ispušta u Dunav. Novi ispust je planiran još bliže zgradama od postojećeg a stanovnici okolnih zgrada će biti izloženi nesnosnom smradu. Time gradska vlast hoće da očisti ekskluzivnu lokaciju za hotel i zgrade u Radničkoj ulici za "velikog investitora", a kod nas da preseli sav smrad. Zahtevamo da se prvo izgradi odvodni cevovod i ispust kod lokacije budućeg prečistača, pa tek onda pusti u rad Nova glavna crpna stanica –
navodi se u pozivu GO Demkratske stranke Srbije. 


Takođe, iz DSS-a kažu da su građani gusto naseljene mesne zajednice "Dunav" veoma zabrinuti zbog izgradnje gigantske fekalne crpne stanice u neposrednoj blizini stambenih zgrada i zahtevaju od gradske vlasti redosled koraka izgradnje koji bi znatno ublažio posledice.

Oceni vest:
9
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Nikola

  pre 1443 dana i 20 sati

  šta bi sa protestom?

  Oceni komentar:
  0
  2