FOTO: Gradski autobusi ponovo na ulicama, prvi dan protekao bez gužvi

FOTO: Gradski autobusi ponovo na ulicama, prvi dan protekao bez gužvi

Jutros su krenuli prvi autobusi novosadskog gradskog saobraćajnog preduzeća, ali nije bilo velikih gužvi, u proseku je dvoje, troje ljudi ulazilo u autobus.

Novi Sad je među prvim gradovima, nakon prvih relaksirajućih mera u vanrednom stanju zbog epidemije korona virusa, ponovo uspostavio redovan linijski prevoz na celokupnoj mreži linija u gradskom, prigradskom i međumesnom prevozu.

Ciljna grupa je zaposleno stanovništvo, ali sudeći po tome da su autobuska stajališta u gradu bila gotovo prazna, sva je prilika da su prvog dana autobuski prevoz koristili samo malobrojni građani.


Prevoz putnika je realizovan po važećem redu vožnje za subotu i to u periodima od 5.00 do 8.59 časova, potom od 13 do 16.59 i od 21 do 22.59 časova.

Gradski, prigradski i međugradski autobuski prevoz koristiće isključivo putnici koji imaju mesečne pretplatne karte, a prodaja karata u autobusima neće biti moguća do 11. maja.

Stanje na terenu pokazaće da li će polovinom sledeće nedelje ili tek od 11. maja, kada počnu da rade i vrtići, JGSP "Novi Sad" preći na redovan red vožnje, rečeno je ranije Tanjugu u tom javnom preduzeću.

U periodima od 9 do 12.59, od 17.00 do 20.59 i 23.00 do 5.00 gradski autobuski prevoz neće biti obavljan.


Prema instrukcijama i preporukama, u vozilima su od jutros osim vozača bili i redari koji vode računa o popunjenosti autobusa.

Za početak je popunjenost do 50 odsto, jer prema procenama u JGSP do 40 putnika u autobusu je dovoljno da može da se drži distanca. Obeleženo je na kojim sedištima je dozvoljeno sedenje, odnosno moguće je unakrsno sedenje, a tamo gde je jedan red sedišta putnici mogu da sede jedan iza drugog.

U vozilo mogu da uđu isključivo putnici sa maskom i rukavicama, a postavljena su i obaveštenja o pravilima ponašanja, u autobusima i na autobuskim stajalištima.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • S

  pre 1005 dana i 3 sata

  Da li mesečnu kartu mogu svi kupiti ili se prodaju samo radničke mesečne?

  Oceni komentar:
  1
  0