FOTO: Hotel Park postaće Hajat, evo kako će izgledati

FOTO: Hotel Park postaće Hajat, evo kako će izgledati

Danas u 13.30 sati, pred novinarima i u pristustvu gradonačelnika Novog Sada, pokrajinskog premijera i državnog sekretara Ministarstva turizma i omladine, potpredsednik za razvoj kompanije Hyatt International Group Takuja Aojama i direktor kompanije "Inobačka" Vukajlo Babić potpisali su Ugovor o izgradnji i razvoju hotela "Hyatt Regency Novi Sad".Hyatt Regency Novi Sad projektovan je da, rekonstrukcijom i dogradnjom postojećeg hotela "Park", bude savremen premium hotel smešten u zelenoj oazi, kraj Futoškog parka.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj hotelsko-poslovni kompleks jedna je od najvećih investicija u Novom Sadu – 107 miliona evra.


Čitav kompleks baziran je na korišćenju tzv. zelene energije (obnovljivi izvori energije), u skladu sa LEED standardima i Carbon-free sistemom, koje su najnovije svetske preporuke kada je u pitanju energetska efikasnost i očuvanje životne sredine – dodaju investitor Inobačka i Hyatt. 


Otvaranje hotela je planirano u 2026. godine, a u njemu bi trebalo da bude najveći kongresni centar, izgrađen na 1.900 m2 za gotovo 1.000 ljudi. 

Prostor oko sadašnjeg hotela će se potpuno ozeleniti, postojeća vegetacija u Futoškom parku će biti obnovljena i osvežena kako bi se povećala emisija kiseonika u gradu, a drvo Ginko Biloba, koja je pod zaštitom, biće centralno mesto ovog novog projekta i njegov zaštitni znak – ističu u zajedničkom saopštenju i dodaju:


Posebna pažnja pridaće se i očuvanju banjskog dela i SPA centra, kako bi on ostao autentičan i u duhu Jodne banje, koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela u Futoškom parku i jedan je od zaštitnih znakova Grada Novog Sada još iz 19. veka.Podsećamo, u januaru ove godine oglašena je rasprodaja nameštaja iz Hotela "Park"

Hotel Park rasprodaje polovni nameštaj

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milan

  pre 277 dana i 4 sata

  Isparcelisaće Futoški park i od zelene oaze napraviti staze s kržljavim zelenilom koje će se na kraju osušiti i propasti kao što su uradili i sa svim zelenilom duž svih novosadskih bulevara! Samo oni preko 60 godina starosti znaju kako je Novi Sad nekada bio zelen i čist, duž svih bulevara ukrašen drvećem i zelenilom! Iza ovih nesretnika samo betončina.

  Oceni komentar:
  5
  37
 • Uništava se lako a podiže teško

  pre 277 dana i 2 sata

  U uništenje ne treba sumnjati. Gradom vlada mala grupa ljudi. Ti ljudi žive van grada i njima prevoz, parking, zelenilo - sve te stvari ne znače ništa jer su partijski uredili svoj položaj van svih ljudskih standarda. Šta njima znači Futoški park, osim glasova na izborima?
  Naravno da će u svrhu novca, vlasnik sadašnjeg "Parka" istrebiti svo zelenilo na kat astarskoj površini koju je kupio, a i izvan nje ako mu to pođe za rukom.On je sad sveti "Investitor".
  I napraviće ogromnu asfaltiran parking.

  Oceni komentar:
  3
  14
 • Roza

  pre 277 dana i 2 sata

  Bas tako, Milan je u pravu. I ovaj hotel ce biti poput radijatora u centru. Grad netreba da dozvoli zelenilo u futoskom parku da neko nesto dira jer tu zaista je oaza zelenila i vrsta drveca.

  Oceni komentar:
  1
  13