FOTO I VIDEO: Detelinara plesala i pevala za bolesnu devojčicu

FOTO I VIDEO: Detelinara plesala i pevala za bolesnu devojčicu

Humanitarna manifestacija "Srcem i muzikom za Detelinaru", koja je u sredu posle podne održana ispred robne kuće u istoimenom delu grada, okupila je više stotina Novosađana. Građani su novčanim prilozima obezbedili 202.000 dinara za lečenje četvorogodišnje Ive Milenkovski koja boluje od dečje cerebralne paralize.

Decu su na početku zabavljali Haos animatori, a posle toga su prisutni sat i po vremena uživali u muzičkim, pevačkim i plesnim veštinama mališana koji su se menjali na bini i ispred nje. 


Kutije za donacije bile su postavljene na nekoliko lokacija, a na posebnom štandu bile su izložene stare knjige koje su se mogle uzeti uz obavezu da priložite novac za humanitarnu akciju.


                                                                                                                                                                 

Mesečna terapija Ive Milenkovski košta 30.000 dinara, a jučerašnjim koncertom, kojem je četvorogodišnjakinja prisustvovala s mamom, obezbeđen je novac za narednih sedam meseci lečenja.Manifestacija "Srcem i muzikom za Detelinaru" održava se već četiri godine. Organizatori su Udruženje građana "Novi Sad" i Muzička radionica "Mi & La 021". Događaj su podržali Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, firme i građani.


Tekst i fotografije: mojnovisad.com

Oceni vest:
10
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan