FOTO I VIDEO: Info-table s likom velikog pesnika pozivaju putnike da posete Kovilj

FOTO I VIDEO: Info-table s likom velikog pesnika pozivaju putnike da posete Kovilj

Info-table sa putokazom, posvećene našem znamenitom pesniku i prvom predsedniku udruženja novinara Srbije Lazi Kostiću i njegovom rodnom selu Kovilj, ponovo su postavljene uz auto-put Beograd – Novi Sad.

JP "Putevi Srbije" i Udruženje novinara Srbije zajedno su postavili info-table u smeru ka Novom Sadu i u smeru ka Beogradu, kako bi podsetili ljude kako da dođu do Kovilja, obiđu rodnu kuću Laze Kostića, vide spomenik koji se nalazi u školi koja nosi njegovo ime, ali i obiđu druge znamenosti ovog kraja.– Ovo je bio naš dug prema našem prvom predsedniku udruženja novinara Lazi Kostiću. Verujem da je ovo tek početak zajedničkih akcija UNS i "Puteva Srbije" i očekujemo da ćemo  uskoro na Koridoru 10 kod Smederevske Palanke zajedno da postavimo info tablu sa putokazom ka novinarskoj kući Pere Todorovića čiju obnovu upravo završavamo
– izjavio je generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović.  


V. d. direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak rekao je da obaveza tog javnog preduzeća nije samo briga o saobraćajnicama, već i da upoznaju naše građane i goste o istoriji i kulturi naše zemlje.

– Postavljanjem ovakvih info tabli želimo ljudima da pokažemo kulturno nasleđe naše zemlje, a rodno mesto velikog Laze Kostića to svakako jeste. Radujem se daljoj saradnji sa Udruženjem novinara i drugim organizacijama sa kojima ćemo svima koji prolaze Koridorom 10 zajedno otkriti sve lepote i znamenitosti Srbije – izjavio je Drobnjak.

Oceni vest:
7
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan