FOTO i VIDEO: Održan koncert za spas Telepskog parka, fotelja namenjena gradonačelniku ostala je prazna

FOTO i VIDEO: Održan koncert za spas Telepskog parka, fotelja namenjena gradonačelniku ostala je prazna

Danas je održan Koncert za spas Telepskog parka na zelenoj površini na uglu Bulevara Patrijarha Pavla i Somborske ulice, koji je organizovala grupa građana sa ciljem da sačuvaju jedinu zelenu površinu na Telepu koju brane već šest godina.

Na koncert su organizovano došli građani sa Limana i Novog naselja kako bi pomogli komšijama sa Telepa i da bi sačuvali ono što se može od Novog Sada. 

Sa skupa je poručeno: "U parku da rastu deca, a ne zgrade", "Ne damo! Naše parkove, naše drveće!"

 


Prisutnim građanima obratio se Aleksandar Lazarević, koji je u četvrtak predao pozivnicu gradonačelniku Novog Sada, kome je bila obezbeđena posebna fotelja na koncertu. Podsetio je na početke  problema, koliko traje i zašto je ova borba važna.

Generalnim urbanističkim planom iz 2006. ovde je bio predviđen park, kao što i treba da bude. Neke 2010. oni menjaju namenu i stavljaju ovde da bude Centar za vanredne situacije. Kada se menja vlast, po automatizmu, oni prihvataju to. Neke 2018. mi pokrećemo peticiju gde sa nekih dve i po do 2.800 potpisa tražimo da se ovde vrati park. 2019, šestog avgusta, Direkcija za građevinske poslove i investicije odustaje od Centra za vanredne situacije.

Novosađani se u subotu koncertom bore za Telepski park – posebna fotelja obezbeđena za gradonačelnika


Iz Direkcije su najpre rekli da će se na ovoj površini naći park, međutim, od toga se odustalo i predviđeno je da se deo površine pretvori u višespratnice, a "deo će se verovatno pretvoriti u parking", pretpostavlja Lazarević. 


Zato ova borba i dalje traje. Pre mesec dana smo bili kod predstavnika gradskih vlasti i Urbanizmu. Nažalost, oni nisu svesni tog papira zbog koga su odustali ovde od Centra za vanredne situacije. Otprilike nemamo odgovora, evo, ni dan-danas, iako smo ih pozvali i danas da dođu da čuju glas građana, da čuju nas zašto ovde treba da bude park – rekao je on i dodao da je odgovor: zato što je ovo jedina površina gde može na Telepu da bude park.


Takođe je istakao da Telep sa Adicama, zbog oko 40.000 stanovnika koji tu žive, čini malu varošicu, a da opet u ovom delu grada ne postoji nijedan park.

Znači, mi tražimo da ne ode sve i beton, a otišlo je sve u beton. Zahvalio sam se na početku i ekipama sa drugih naselja, gde su i druge inicijative, baš zbog toga da jedino udruženi možemo nešto da učinimo i jedni druge da podržimo i da pomognemo jedni drugima, kako bi izborili da ovaj grad bude dostojan svojih građana. Zbog toga, iz te inicijative, je i nastao još jedan građanski pokret BRAVO, odnosno prvi građanski pokret, autentičan, novosadski građanski pokret, gde su se svi aktivisti udružili i radi su da izađu na sledeće lokalne izbore i da stvar uzmu u svoje ruke, jer ovako više ne ide i jednostavno moramo da se borimo za nas. Niko drugi neće.

FOTO i VIDEO: Osnovan Građanski pokret Bravo!


On se na samom kraju zahvalio okupljenima i pozvao ih da uživaju uz četiri benda koja su danas nastupala. Takođe je dodao da su tu da odgovore na sva pitanja, a svoje obraćanje je završio porukom da će uvek biti uz svoje sugrađane ako bude bilo problema.
Nakon Lazarevićevih reči počeo je koncert na kom su nastupili bendovi: Muzika Srca, Marja Morevna, Pop Out i Kurvabanda.

Prodat plac na Telepu na kom su građani tražili park

Telepčani ne odustaju od parka, Grad "gura" višespratnice

Pokrenuta peticija za Telepski park

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan