FOTO i VIDEO: Osnovan Građanski pokret Bravo!

FOTO i VIDEO: Osnovan Građanski pokret Bravo!

Danas je, na Dan grada Novog Sada, u Amfiteatru Spensa predstavljen Građanski pokret BRAVO!

U prisustvu članova pokreta, simpatizera, novinara i gostiju, javnosti su se predstavili članovi pokreta Marija Srdić, Aleksandra Mirimanov, Brajan Brković, Miran Pogačar, Petar Holik i Helena Šešum, a govorili su i Iva Marković iz mreže Pravo na vodu i Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta iz Kraljeva. Glumac Radoje Čupić pročitao je stihove Bertolda Brehta, a Horkestar iz Beograda otpevao je dve pesme.

Programska platforma Građanskog pokreta Bravo! zasnovana je na vrednostima slobode, dostojanstva, odgovornosti, solidarnosti, pravde, ravnopravnosti, hrabrosti i antifašizma, a prioriteti pokreta su socijalna i zdravstvena politika, zaštita prirode, urbanizam, kultura i obrazovanje, rodna ravnopravnost, podsticajno okruženje za decu i omladinu, antifašistički i slobodarski duh Novog Sada. 


Članove pokreta
BRAVO! javnost prepoznaje kao pojedince sa Limana, Novog Naselja i Telepa, slobodnih mesnih zajednica, protesta protiv Rio Tinta, Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, uništavanja Šodroša i sa mnogih drugih mesta širom Srbije na kojima su pokazali solidarnost sa aktivistima i aktivistkinjama u odbrani slobode i pravde, socijalnih, političkih i ženskih prava i prava na zdravu životnu sredinu. 

Građanski pokret BRAVO! čine oni koji ne pristaju na poništavanje kulturnog identiteta Novog Sada, brisanje njegovog slobodarskog, modernog, kosmopolitskog i antifašističkog duha i oni koji ličnim primerom inspirišu i ohrabruju ljude, pokazujući im da su samo ulaganje energije, znanja i truda garancija za stvaranje zajednice kakva nam je potrebna i danas i u budućnosti.Vizija
Građanskog pokreta BRAVO! je slobodno, pravedno i solidarno društvo, a Novi Sad mesto za dostojanstven život svih njegovih ljudi. 

Pogledajte kako je izgledalo predstavljanje pokreta, od početka do kraja:


Oceni vest:
8
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Boca

  pre 503 dana i 22 sata

  Otvaranje kišobrana u zatvorenom donosi nesreću, samo da podsetim.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Srbistanko

  pre 503 dana i 16 sati

  Boco, može li biti veće nesreće od osude na život u logoru nekih 60 godina?

  Oceni komentar:
  0
  2